Annonce
Helsingør

Nej-til-kaj er blevet hacket:"Jeg er rystet"

Det var dette skærmbillede, der fredag morgen klokken seks mødte Jan Flintrup, da han gik ind på hjemmesiden Nej-til-kaj. Foto: Lars Johan

- Det her er ved at blive så ubehageligt, så jeg overvejer, om det er det hele værd, siger Jan Flintrup, en af initiativtagerne til den organiserede modstand mod den omdiskuterede etablering af krydstogt- og erhvervskaj i Helsingør. Hackingen bliver nu politianmeldt.

Annonce

Helsingør: - Jeg er rystet. Det er ikke sjovt, det her. Og jeg spekulerer på, om det er det hele værd.

Klokken seks fredag morgen vågnede Jan Flintrup, Helsingør, op til dét, han beskriver, som en dybt ubehagelig overraskelse.

Hjemmesiden "Nej-til-kaj", der er en protestbevægelse imod anlægget af den omdiskuterede krydstogt- og erhvervskaj ud for Trykkerdammen, har fået hacket hjemmesiden. Jan Flintrup, der er en af initiativtagerne til hjemmesiden og til kampagnen mod etableringen af erhvervskajen, ville fredag morgen åbne hjemmesiden for at se, hvor mange der nu har underskrevet protesten mod kajen.

Annonce

Politianmeldelse

- Så opdagede jeg jo, at hjemmesiden er hacket. Det eneste, der kom op, er et uhyggeligt ansigt, der blokerer for de informationer, vi har lagt ud, siger Jan Flintrup.

Før hjemmesiden blev hacket, havde ca. 850 skrevet under på et nej til erhvervskaj i Helsingør.

Styregruppen i protestbevægelsen "Nej-til-kaj" vil nu politianmelde hackingen. Samtidig vil Jan Flintrup bruge weekenden på at overveje sin rolle som aktiv deltager i udviklingen af Helsingør By, blandt andet som medlem af byudviklingsgruppen for Helsingør midtby, efter flere af de personlige angreb, han oplever personligt på de sociale medier efter han har været med til at etablere hjemmesiden.

- Vi vil også helt klart bruge penge på at spore, hvem der har hacket os. Samtidig overvejer vi en økonomisk indsamling, så vi kan beskytte os, blandt andet juridisk, overfor den nu kriminelle modstand, vi møder. For kriminelt er det klart at hacke, konstaterer Jan Flintrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce