Annonce
Sport

Nordsjælland Håndbold appellerer nedrykning

Nordsjælland Håndbolds har sammen med to andre klubber appelleret DHF's beslutning om tvangsnedrykning. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Håndbold: I påsken besluttede Dansk Håndbold Forbund at annullere sæsonen for landets to bedste rækker og samtidig fryse stillingen, som den var, da corona-virussen lukkede ned for sport. Det betød, Nordsjælland Håndbold, som var placeret sidst i Håndboldligaen, blev tvangsnedrykket.

Den beslutning har klubben nu appelleret, lyder det i en pressemeddelelse.

Det sker efter at NH sammen med to andre berørte klubber - Odder Håndbold og EH Aalborg - havde bedt Udvalget for Professionel Håndbold om at genoverveje beslutningen, og svaret kom i mandag, hvor Udvalget fastholder nedrykningen.

Efter skrivebordsafgørelsen bad NH Udvalget om en skriftlig begrundelse for nedrykningen, og i svaret fremgik, at Udvalget mener, at det suverænt bestemmer over turneringen, og der ikke kan klages over udvalgets beslutninger.

- Det er Nordsjælland Håndbold ikke enig i, efter vi har fået en juridisk vurdering: Afgørelsen har så voldsomt store konsekvenser, såvel sportsligt som økonomisk, at det vil være i strid med intentionerne bag regelsættet og almindelige retssikkerhedsmæssige hensyn, hvis en afgørelse ikke kan prøves, siger Hans Peter Dueholm, der er direktør i Nordsjælland Håndbold, i meddelelsen.

Annonce

Strid om to paragraffer

Det beskrives endvidere, at striden handler om to paragraffer i Dansk Håndbold Forbund love:

I §20 står, at Udvalget er »ansvarlig for tilrettelæggelse og koordinering af turneringerne i Liga og 1. division, samt landsdækkende runder af landspokalturneringen, herunder fastsættelse af kampprogrammet samt behandling af spørgsmål vedr. den programmæssige afvikling af kampene. Udvalget kan bemyndige DHF's administration til på sine vegne at træffe afgørelse i spørgsmål om tilrettelæggelse og koordinering af turneringerne. Udvalgets, i den anledning trufne afgørelser, kan ikke appelleres.«

Derfor mener Udvalget, at det suverænt bestemmer.

Men af DHF’s love fremgår det i §24, at »enhver person eller organisation under og/eller tilknyttet DHF og/eller med tilsvarende retlig interesse, DHF’s medlemmer eller Divisionsforeningen Håndbold er berettiget til som part at indbringe en sag for Håndboldens Appelinstans.«

- At Udvalget tilrettelægger og koordinerer turneringerne handler i praksis om, at det udsender en turneringsplan og eksempelvis kan flytte en kamp til et andet tidspunkt, hvis der er TV-dækning. Ånden i §20 handler om afviklingen af turneringen. Men her afsluttes den ude at være spillet færdig og der træffes nogle meget vidtgående beslutninger, som rammer os og to andre klubber, udtaler Dueholm.

Han siger videre, at det derfor er uacceptabelt, hvis ikke afgørelsen kan prøves i de appelinstanser, der er i DHF og DIF.

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce