Annonce
Sport

Nordsjælland Håndbold er tilbage i Håndboldligaen: - Det er en mega stor forløsning

Der var fest i omklædningsrummet hos Nordsjælland Håndbold, hvor kåde Kasper Kisum og Tobias Jørgensen mente, at cheftræner Simon Dahl skulle have lidt ekstra at slukke tørsten med. Foto: Nordsjælland Håndbold
Efter et særdeles spændende opgør i Skive kunne Nordsjælland Håndbold sent fredag aften lade champagne-propperne springe og juble over oprykning til landets bedste række.

HÅNDBOLD, 1. DIVISION: En enkelt "matchbold" var nok for Nordsjælland Håndbold, der på udebane mod rivalerne fra Skive vandt 34-33 og dermed sikrede oprykningen til Håndboldligaen i næstsidste runde.

Jublen var enorm i Nordsjælland-lejren, da det stod klart, at nedrykkerne tog den første returbillet tilbage til det fine selskab, og så var der fest hele vejen hjem i bussen.

Fløjspiller jubler

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er en mega stor forløsning, at vi er rykket op, og jeg er så stolt af hele klubben. Både holdet, staben og alle andre, som arbejder så hårdt for det her projekt, jublede Carl-Emil Haunstrup.

- Vi har knoklet som besatte for det her i mange måneder, og nu kan vi endelig fejre oprykningen. Det er så fortjent, og jeg er mega stolt, fortsatte fløjspilleren.

Selvom opgøret syntes tæt ifølge måltavlen følte NH-lejren, at de var i god kontrol i det meste af fredagens nøglekamp. De to hold byttede mål i indledningen, men midt i første halvleg scorede gæsterne tre mål på stribe og bragte sig foran med et par stykker.

Annonce

God kontrol

Skive kom ikke foran igen i opgøret, hvor Nordsjælland Håndbold ville være sikre på oprykning med uafgjort.

- Jeg synes faktisk, at vi har godt styr på tingene stort set hele vejen, og det er jeg virkelig godt tilfreds med. Det siger noget om vores hold, at det i så vigtig en kamp kan gå ind og tage teten og spille to ekstremt vigtige point hjem - det er stærk, sagde cheftræner Simon Dahl, der har stået i spidsen for holdet i snart to år.


Vi har knoklet som besatte for det her i mange måneder, og nu kan vi endelig fejre oprykningen. Det er så fortjent, og jeg er mega stolt

Carl-Emil Haunstrup, Nordsjælland Håndbold


I anden halvleg var Nordsjælland Håndbold et par gange foran med fire mål, men formåede ikke at lukke kampen. Blandt andet fordi en helt fri Jeppe Cieslak ikke opdagede, at der var tomt mål, inden han hamrede kuglen på overliggeren på trods af sit frie løb mod mål - kampens dramatiske højdepunkt, mente Simon Dahl.

Havde vi kommet på plus fem der midt i anden halvleg, så havde det været afgjort, tror jeg. Menvi tog lige lidt ekstra spænding med, sagde han.

Nordsjælland Håndbold holdt stand, og inden sidste runde, der spilles hjemme mod HEI på lørdag, fører NH med fem point til Skive.

Derfor er der nu fem måneder til næste gældende kamp. Det glæder Simon Dahl sig over.

-Vi ville gerne spille nogle flere kampe for vores fans, men fra et trænersynspunkt er det fedt. Vi kommer til at sørge for, at vi står knivskarpt til den første ligakamp. Spillerne kommer til at hade mig mange gange de næste måneder, men det lever jeg med, og på et tidspunkt tror jeg, at det sender mig en takke-sms. For vi ved, at hårdt arbejde betaler sig, og vi kommer til at arbejde ekstremt hårdt, konstaterede Simon Dahl på aftnen, hvor det meste trods alt kom til at handle om smil, alkohol og sænkede parader.

Nordsjælland Håndbold har i mange år været et elevatorhold mellem de to bedste rækker. den skal gerne standse på øverste etage fra nu af, og det tror Simon Dahl på.

- Vi er bevidste om, at vi hverken er de rigeste eller største i klassen, men vi kommer til at være de mest flittige, og det er jeg sikker på, at det kommer til at bære os langt. Vi kommer til at have et konkurrencedygtigt liga-hold til september, og hele denne sæson har vi vist, at vi var på vej. Ikke mindst i aften, konstaterede Simon Dahl.

- Vi glæder os helt vildt til, at vi til den tid forhåbentlig igen kan have folk i hallerne og vise vores fans, at vi kan være med mod de bedste. Når vi rammer vores niveau, skal man i hvert fald gøre sig umage for at slå os, lød det fra den lykkelige træner.

Skive ender som nummer to i 1. division og skal ud og spille oprykningskampe senere i denne måned. Først mod nummer tre fra division og derefter mod et hold fra ligaen.

Skive - Nordsjælland Håndbold

33-34 (13-15)

NH's målscorere: Mathias Møller (7), Kasper Kisum (7), Carl-Emil Haunstrup (6), Nichlas Hald (4), Mikkel Palmer (3), Jeppe Cieslak (3), Tobias Jørgensen (2), Matias Campbell (1), Nicolas Lundbye (1).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce