Annonce
Helsingør

Nordsjælland Håndbold kastes direkte for løverne

Foto: Claus Birch

I aften indleder Nordsjælland Håndbold ligasæsonen på sværest mulige måde. En udekamp mod de danske mestre fra Aalborg.

Annonce

Håndbold: En udekamp mod Aalborg er formentlig den sværeste opgave på sæsonen. Sådan begynder Nordsjælland Håndbold ligasæsonen i aften.

- Det kunne vi ikke have drømt om at få bedre, lyder det ironisk fra Nordsjællands nye cheftræner, Simon Dahl.

- Nej, det er ærlig talt en brutal start, hvor vi bliver kastet direkte ind i løveburet. Aalborg er vildt gode. De har holdt fast i holdet fra mesterskabet, og ja, de er vel bare blevet lidt bredere. Det bliver en ordentlig mundfuld, fortsætter han.

Aalborg er blandt medaljefavoritterne og uden tvivl en af de allerstørste drenge i klassen, men det skræmmer ikke Sjællands eneste klub i den bedste række.

- Vi ved godt, at det bliver svært, men vi tager ikke gennem hele landet for at spille fint og tabe med fem mål. Vi går efter at vinde kampen. Det vil kræve en toppræstation af alle på vores mandskab, hvis det skal lykkes. Og så er vi jo i en position, at hvis Aalborg også toppræsterer, så taber vi nok alligevel. Derfor skal vi forsøge at sørge for, at Aalborg ikke toppræstere, siger Nordsjælland-træneren.

I snakken op til kampen har NH-truppen talt meget om tilgangen til kampen og vigtigheden i at holde snor i storfavoritterne fra Nordjylland.

- Når Aalborg kommer foran med fem mål, så vinder de hver evig eneste gang. Det har vi snart set en million gange, og det skal vi virkelig undgå. Vi skal holde hovedet koldt, når hallen koger med 4.000 tilskuere, for ellers tager de bare kampen og kontrollerer den. Det kan Henrik Mølgaard bedre end nogen anden spiller i ligaen, så ham vil vi gerne have ud af kampen, siger Simon Dahl.

Nordsjælland er rendt ind i et sandt skadeshelvede, hvor det først og fremmest ser skidt ud med Nicolas Lundbye, der måske har ødelagt korsbåndet. Kasper Kisum, der ikke var med i pokalnederlaget til Skanderborg i lørdags, er til gengæld med i bussen til Nordjylland.

Annonce

Afhængig af gode målmænd

- Det ser bedre ud med Kisum tilbage, men der er stadig nogle stykker ude. Vi skal nok få sat et fint hold sammen alligevel, og jeg har god tro på mine spillere, der virkelig har vist i både træning og kamp, at de er motiverede. Vi har også to gode målmænd, der stod fantastisk i lørdags. Skal vi have en chance mod Aalborg, skal de begge ramme samme niveau som minimum, siger Simon Dahl.

Han hentede i sommer de to unge keepere Frederik Andersson og Marcus Holmen ind, og de har imponeret træneren indtil videre. Og de glæder sig sammen med træneren til at tage fat på ligasæsonen.

- Uanset hvor svært det bliver, så bliver det også en kæmpe oplevelse at spille mod mestrene i en kæmpe stor hal med en masse tilskuere, der helt sikkert gerne vil skabe en fredagsfest. Vi er glade for at være inviteret med, men vi kommer altså for at ødelægge festen, konstaterer Simon Dahl.

Kampen mellem Aalborg og Nordsjælland Håndbold spilles i Gigantium klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce