Annonce
Helsingør

Nordsjælland Håndbold må ikke få taletid ved skæbnemøde

Nordsjælland Håndbolds skæbne kan afgøres mandag aften. Foto: Lars Johannessen

Et repræsentantskabsmøde skal mandag afgøre afslutningen på sæsonen 2019-2020. Særdeles afgørende for nedrykningstruede Nordsjælland Håndbold, men klubben må ikke få taletid på mødet.

Annonce

Håndbold: En længere kaos-periode i dansk håndbold nærmer sig en afslutning. Mandag er der ekstraordinært møde i Dansk Håndbold Forbunds repræsentantskab, og her skal det besluttes, om tvangsnedrykningen af blandt andre Nordsjælland Håndbold skal stå ved magt.

- Vi er selvfølgelig meget spændte, men vi er også lidt bekymrede over processen, siger Nordsjælland Håndbolds direktør, Hans Peter Dueholm.

I påsken vedtog forbundets Udvalg for Professionel Håndbold, at sæsonerne skulle afblæses og stillingerne fastfryses. Det betød, at Aalborg og Team Esbjerg blev mestre for henholdsvis mænd og damer. I den anden ende af tabellen røg Nordsjælland Håndbold og EH Håndbold ud med spildevandet. Begge klubber havde mulighed for overlevelse i de sidste runder af grundspillet.

Annonce

Ikke i orden

Selvom det så svært ud for Nordsjælland Håndbold, var muligheden for overlevelse reel, og derfor mener klubben ikke, at det var fair med en skrivebordsnedrykning.

Sammen med Aalborg EH og Odder, som på samme måde blev rykket ud af henholdsvis kvindeligaen og mændenes 1. division, blev beslutningen anket, og Håndboldens Appelinstans gav de tre klubber medhold i, at Udvalget for Professionel Håndbold ikke havde beslutningskompetencen. Derfor blev der indkaldt til mandagsmøde i repræsentantskabet.

Her sidder 51 stemmeberettigede delegerede, og der skal være flertal på to tredjedele for at vedtage forslag.

Det første, som skal stemmes om, er hvorvidt den første beslutning om fastfrysning skal stå ved magt. Er der ikke 34 delegerede bag det forslag, så følger flere beslutningsforslag. Blandt andet et der annullerer nedrykninger fra de to bedste rækker i 2020.

Det håber Nordsjælland Håndbold naturligvis på, og argumenterne herfor ville Hans Peter Dueholm gerne have mulighed for at fremføre for repræsentantskabet. Det bliver der ikke mulighed for.

- Vi har fået nej til at tale ved mødet, og det synes jeg ikke er i orden. Det skal forestille en demokratisk proces, og så må vi ikke komme til orde. Hvis vi nedlægger protest over en kendelse i en kamp, kommer der en høring, men nu, hvor der er flere millioner kroner på spil, vil man ikke høre på os. Det er mildt sagt svært at forstå, siger Hans Peter Dueholm.

Annonce

Kun for delegerede

Frank Smith er 'chef for turnering' i DHF, og han er i fuld gang med at forberede mødet på mandag.

Hvorfor kan en repræsentant for Nordsjælland Håndbold ikke få lov at tale for repræsentantskabet mandag aften?

- Det er der flere grunde til. Bland andet at det ikke handler om Nordsjælland Håndbold. Der er tale om en principiel beslutning, hvor konklusionen kan have betydning for Nordsjælland og andre klubber. Derudover er det alene de delegerede, som har tale- og stemmeret, siger Frank Smith til Helsingør Dagblad.

De forskellige regionale forbund er sammen med DHF, Divisionsforeningen og Spillerforeningen i repræsentantskabet.

- Derfor er Nordsjælland også repræsenteret ved mødet af både HRØ og Divisionsforeningen, siger Frank Smith.

Corona-krisen har også begrænset antallet af mødedeltagere. I hvert fald som fysisk tilstedeværende.

- Vi må ikke samles mere end 10 personer, og derfor vil de forskellige organisationer, som deltager i mødet på mandag hver blive repræsenteret af en enkelt person, som hver har stemmelisterne med fra deres bagland. Det er måden, vi har valgt at gøre det på, og derfor er der ikke plads til at klubberne kan komme med oplæg, siger Frank Smith.

Kunne det ikke gøres via en videokonference?

- Det er ikke sådan, vi har valgt at gøre det, lyder det fra turneringschefen.

Nordsjælland Håndbold sætter også spørgsmålstegn ved det juridiske lovgrundlag i beslutningen, men den kritik afvises af DHF.

Repræsentantskabet er det øverste organ i DHF, men beslutningen kan givetvis ankes til Danmarks Idrætsforbund, som er den øverste appelinstans i dansk sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce