Annonce
Sport

Nordsjælland Håndbold vandt første hjemmekamp

Mikkel Palmer scorer i den målrige affære mellem Nordsjælland Håndbold og IK Skovbakken, som blev spillet i Royal Stage, Hillerød, lørdag eftermiddag. Opgøret endte med en forventet hjemmesejr til hjemmeholdet trods defensive problemer. Foto: Torben Sørensen
Forsvarsspillet fungerede ikke for Nordsjælland Håndbold, men det gjorde angrebet, da Skovbakken blev slået med fire mål i Hillerød.
Annonce

HÅNDBOLD, 1. DIVISION: Målene væltede ind i Royal Stage, da Nordsjælland Håndbold tog imod Skovbakken. Ganske underholdende for tilskuerne, men forsvarsarbejdet hos nedrykkerne var langt under niveau, hvilket betød, at et markant dårligere håndboldhold kunne holde spænding i opgøret meget længere tid, end det var nødvendigt set med NH-briller. Sejren kom dog nogenlunde sikkert i hus takket være en solid offensiv præstation, hvor mange spillere var i målhumør og leverede godt.

Derfor var det også en nordsjællandsk cheftræner med splittede følelser.

- Nogle gange er fint nok, og det var det i dag. Men det skal vi ikke tage til takke med med vores store ambitioner for håndbolden. Det meste af det gode fra sidste kamp var væk, og vi må jo aldrig lade IK Skovbakken score 31 mål mod os. Vi er slet ikke aggressive nok, og de laver alt, alt for mange mål, hvor vi slet ikke er i kontakt med skytten, brokkede Simon Dahl sig.

Tingene var dog ikke værre, end at smilet hurtigt var tilbage.

- Vi er ikke tætte på at tabe, men der er heller ikke ro på før til allersidst. Det er også noget, vi ikke har prøvet ret ofte som gruppe, og vi skal også huske at fejre vores sejre, og kigger vi på angrebsspillet, er der mange fine ting at tage med videre, sagde Dahl.

Gæsterne fulgte helt med i kampens første fjerdedel. Nordsjælland Håndbold havde lettest ved at komme til scoringer, men forsvarsspillet hang ikke ret god sammen i det første kvarter, hvor målene raslede ind om ørerne på begge målmænd.

Annonce

Tidligt hul på fem mål

I første halvlegs sidste kvarter fik hjemmeholdet bedre styr på tingene. Mathias Møller fandt målformen fra sidste uges sæsonpremiere frem, og Frederik Andersson fik også fat nede i målet. På syv minutter skabte NH et hul på fem mål til østjyderne.

I den periode skruede nedrykkerne godt op for tempoet, og det havde Skovbakken-spillerne svært ved at følge med i. Den gode kurve fladede dog ud, og uskarphed blandet med tekniske fejl betød, at kampen ikke var afgjort før pausen. I stedet udnyttede gæsterne situationen til at lukke en del af hullet, der efter en halv time lød på tre mål.

NH-spillet faldt sammen efter pausen, hvor IK Skovbakken nærmest spadserede sig tilbage i kampen. I angrebet var fejlene udtalte, og forsvarsspillet hang slet ikke sammen. Alt for passivt og på flade fødder, stod NH-spillerne på buen og kiggede på, at modstanderne gav Frederik Andersson rigeligt arbejde med at vikle bolden ud af målnettet.

Annonce

Tæt på udligning

Kun en redning af Andersson på en 100 procent-chance hindrede udligning til 20-20, inden NH fik skabte et lille hul igen.

Det så ud til at blive stort nok til at sikre sejren, da Kasper Kisum efter et kvarter gjorde det til 28-24, men Skovbakken var ikke så lette at ryste af, og slet ikke, når forsvaret holdt åbent hus i det meste af en time. Skovbakken kom på minus to igen, inden Nordsjælland fik strukket elastikken ud og bragt sig på 33-28 med syv minutter tilbage, og så var der ikke mere tilbage i de undertippede gæster.

Det ærgrede Skovbakkens Daniel Glud.

- Vi spiller op med et hold, som vi formoder ender som en del af toppen, til langt hen i kampen. Det er fint. Vi scorer en masse mål, og vi kæmper godt, men vi smider for lette bolde væk for mange gange, og der er de skarpe til at straffe os. Jeg tror stadig, Nordsjælland er en af favoritterne til oprykning, og derfor er vores præstation også okay, selvom vi taber. Vi var ikke helt skarpe nok i forsvaret til at få mere med her fra, konstaterede Skovbakkens stregspiller.

Her fra blev sejren kørt nogenlunde sikkert i hus, og Nordsjælland Håndbold har dermed fortsat maksimumpoint efter to runder. På lørdag venter en udekamp i Frederikshavn mod Elitesport Vendsyssel.

Nordsjælland Håndbold - IK Skovbakken

35-31 (18-15)

NH's målscorere: Mathias Møller (8), Jeppe Cieslak (7), Nichlas Hald (6), Carl-Emil Haunstrup (5), Tobias Jørgensen (5), Mikkel Palmer (2), Kasper Kisum (1), Matias Campbell (1)

Udvisninger: NH: 2 x 2 min. IKS: 7 x 2 min.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce