Annonce
Sport

Nordsjælland indfrier favoritrolle

Annonce

Efter søndagens 34-18 sejr til Nordsjælland Håndbold på udebane over et af 1. divisions bundhold SUS Nyborg, gjaldt det mødet med et andet bundhold HIK, der med 5 point for 15 kampe ligger på sidstepladsen.

De to hold mødte senest hinanden på HIK’s hjemmebane, hvor Nordsjælland Håndbold trak det længste strå og vandt 33-19. Nordsjælland Håndbold var derfor forhåndsfavorit til at vinde onsdagens aftenkamp i Helsingør Hallen.

Der blev heller aldrig for alvor spænding om, hvilket hold der til slut ville gå sejrrigt i omklædningsrummet inden hjemturen.

For det blev Nordsjælland Håndbold, som med en sikker sejr på 38-20, kunne gå i bad på lette fjed, mens HIK måtte sande, at der er meget lang vej fra bunden af 1. division til toppen.

Gæsterne startede fint

I kampens indledende fase så det rimeligt ud for HIK, som fulgte Nordsjælland Håndbold til dørs. Det varede ved, indtil der var spillet seks et halvt minut af første halvleg. Her blev HIK tilkendt kampens første straffekast, der blev sat sikkert ind af Hellerup klubbens nummer 20 Magnus Campbell.

Men det markerede bare begyndelsen til enden for HIK. Allerede inden 1. halvleg var otte minutter gammel, kom Nordsjælland Håndbold for første gang foran med to mål, da Nichlas Poulsen scorede til stillingen 6-4.

Og trods en udvisning til Nordsjælland Håndbold kort efter, så formåede hjemmeholdet alligevel at øge forspringet ved at tage målmanden ud og spille med seks mand i angrebet.

Så trak Nordsjælland fra

Efter knap 12 minutters spil tog HIK kampens første timeout ved stillingen 8-4.

Umiddelbart hjalp det på gæsternes forsvarsspil, som efterfølgende holdt Nordsjælland stangen. Et kvarter inde i halvlegen brød HIK's Magnus Djurhuus igennem hjemmeholdets stærke forsvar og reducerede til 8-5.

Det var sidste gang, HIK havde kontakt til Nordsjælland Håndbold, som stille og roligt udbyggede deres føring, der godt tre minutter senere allerede lød på 13-6 efter en scoring af Lasse Uth.

Da kampens dommerpar fløjtede 1. halvleg af, stod der 18-10 på resultattavlen.

Hjemmeholdets målrige 2. halvleg

Efter 29 sekunders spil af 2. halvleg, var det hjemmeholdets Johan Mecklenborg, der åbnede halvlegen med en scoring til 19-10. Nordsjælland kom på 21-10 efter knap to et halvt minuts spil, hvorefter det lykkedes gæsterne at sætte to hurtige mål ind.

Det rystede dog ikke hjemmeholdet, som fortsatte med at øge forspringet. 10 minutter inde i 2. halvleg var stillingen 25-14. Her præstede Nordsjællands målmand Jakob Skaksen en flot redning – en blandt mange, mange andre i 2. halvleg.

Derpå tog gæsterne en timeout, men lige meget hjalp det. Hjemmeholdet fortsatte det flotte, målgivende spil, mens deres forsvar stort set lukkede af for HIK, som blot fik scoret seks mål i kampens sidste tyve minutter.

Halvlegens - og kampens sidste - mål blev sat ind af Oliver Roepstorff, der efter et mislykket HIK angreb fik en friløber, som han omsatte til et mål få sekunder før tid. Oliver Roepstorff blev i øvrigt kåret som kampens spiller.

Kampens flotteste detalje leverede Nordsjællands Carl-Emil Haunstrup efter knap 23 minutters spil af 2. halvleg, da han med et skruet underhåndskast fra en spids vinkel ude på højre fløj, elegant sendte bolden under HIK's målmand.

Næste gang Nordsjælland Håndbold skal i aktion er onsdag den 1. februar klokken 19.30, hvor holdet på udebane skal møde TMS Ringsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce