Annonce
Helsingør

Nordsjælland vandt vigtig kaoskamp

Ian Marko Fog er glad for sejren mod Kolding, der giver to vigtige point i nedrykningsspillet. (Foto: Claus Birch)
Annonce

KIF Kolding -Nordsjælland Håndbold

32-35 (14-16)

HÅNDBOLD: Nedrykningsspillet startede onsdag aften, hvor Nordsjælland Håndbold tørnede sammen med KIF Kolding på Sydbank Arena.

NH havde op til kampen et enkelt point med fra grundspillet, hvorimod KIF Kolding havde 0 point, og der var derfor langt i ovnen til en kamp, hvor begge mandskaber ville kæmpe til sidste fløjt.

I nedrykningsspillet handler det om at få skrabet så mange point sammen så hurtigt som muligt, så man undgå sidstepladsen. Ender man her, skal man spille mod Nordsjællands ’onde ånd’ Tønder fra 1. division om pladsen i herrernes bedste håndboldrække til næste sæson.

Nordsjælland har skrantet lidt på det sidste, hvor det er blevet til nederlag i de sidste fire kampe oven på en ellers stærk periode efter vinterpausen med fire sejre i træk.

Omvendt har den gamle traditionsklub KIF Kolding ikke haft vind i sejlene længe, og man skal da også helt tilbage til starten af december for at finde sydjydernes sidste sejr.

NH havde op til kampen stadig de to bagspillere og profiler Jesper Dahl og Johan Meklenborg på skadeslisten, men heldigvis var flere af de ellers småskadede spillere blevet deres skader kvit og var klar til kamp.

En tæt affære 

Dommeren fløjtede kampen i gang 18.30, og ikke så overraskende blev det en tæt affære, hvor Nordsjælland flere gange havde muligheden for at stikke af.

Efter 10 minutter var de foran ved stillingen 3-5, hvor Dan Bech stod for to af kasserne. Efter 18 minutters spil var Nordsjælland foran med seks mål efter en god periode, hvor de holdt Kolding fuldstændig fra fadet, men efterfølgende gik luften lidt ud af Nordsjælland-ballonen.

Det skyldes ikke mindst en dobbeltudvisning til Andreas Nielsen, der måtte se på fra bænken i fire minutter.

Det gav plads til Kolding, der fik kæmpet sig tilbage og scorede mål efter behag.

Med et enkelt minut igen, var stillingen 18-18, men Carl-Emil Haunstrup fik dog scoret første halvlegs sidste mål, og holdene kunne gå til pause med stillingen 18-19.

Et hav af udvisninger

Anden halvleg blev lige så tæt, som man kunne have forventet, hvor begge hold i perioder var foran med et enkelt mål. Med 10 minutter igen, var det dog Nordsjælland, som tog teten, da de scorede fire mål i træk.

Med fem minutter igen stod kampen 29-33, og der skulle derfor gå meget galt, hvis Nordsjælland skulle tabe.

Kolding kæmpede alt, hvad de havde lært, men det var ikke nok til at få point, og dermed fortsætter deres dårlige stime.

Kampen endte 32-35 til Nordsjælland, som nu har tre point i nedrykningspillet, hvilket på nuværende tidspunkt sender dem til tops.

Dette billede ændrer sig nok, når de resterende kampe i runden er spillet, men cheftræner Ian Mark Fog er glad for, at holdet fik fuld valuta for pengene i første kamp.

- Vi er vanvittig glade over at vinde den her kamp, der blev lige så intens, som vi havde forventet.

- Der er altid meget kaos og drama i de her ”Liv og død ”-kampe, og det kunne man også se på det hav af udvisninger til begge hold, siger Ian Marko Fog.

Hårdt mentalt og fysisk 

Cheftræneren fortæller, at Nordsjælland i flere perioder af kampen var pressede til det yderste, hvilket ikke mindst skyldes kampens svære kulisse.

- Det er lang tid siden, at vi har spillet med sådan et tryk fra publikum. Der var virkelig en fed stemning, og det hjalp selvfølgelig også Kolding. Heldigvis fungerer vores angrebsspil rigtig godt i dag, hvor jeg specielt må fremhæve Carl-Emil Haunstrup. Det er dejligt at se en spiller fra Helsinge komme op på førsteholdet og gøre det så godt, siger cheftræneren.

Nordsjælland har ikke lang tid til at hvile, da der allerede skal i aktion igen lørdag eftermiddag klokken 17.00, hvor de på udebane skal jagten en revanche mod Mors-Thy.

Det luner dog med tre point på kontoen, da spillerne så kan slappe lidt mere af, fortæller Ian Mark Fog.

- Der er jo et mentalt og fysisk pres på spillerne i de her kampe, og derfor er jeg også glad for, at vi vinder i dag. Vi har været utrolig tæt på i virkelig mange kampe i den her sæson. Kan vi vinde en af de næste par kampe, så ser det rigtig godt ud siger Ian Marko Fog.

Kampen mod Mors-Thy spilles klokken 17.00.

NH’s målscorere: Dan Beck-Hansen (4) Carl Emil Haunstrup (8), Lasse Uth (6), Aku Kreutzmann (7), Kasper Kisum (3), Nicolas Lundbye Kristiansen (6)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce