Annonce
Sport

Nordsjællands kommende Messi kan endnu ikke gå: Danmarks yngste fodboldspillere tryller i Borsholm

Med støtte af boldkassen nyder 1-årige Aksel (tv.) fodboldtræningen i Borsholm. Så gør det mindre, at han endnu ikke kan gå. Foto: Andreas Mayerhofer
Det er mest leg, når nogle af Danmarks yngste fodboldspillere går på banen i Borsholm, men der er også læring og socialt samvær for forældrene på programmet.

FODBOLD: Det er måske så meget sagt, at Borsholm-Skibstrup IF's yngste spillere går til fodbold. For den del har flere af dem ikke lært endnu. Det meste af tiden står eller kravler de til fodbold, men hvis glæden ved bolden allerede som etårig er til stede, er det jo bare om at komme ned i den lokale klub og komme i gang. Så må Messi-finterne lige vente et par dage.


Jeg startede til fodbold i 1949 i Helsingør IF, og jeg har været træner de seneste 60 år. Jeg kan slet ikke lade være, og jeg elsker at komme her i klubben og lege og træne med børnene.

Gaston Nielsen, fodboldtræner i 60 år.


Annonce

Sådan er det for Aksel, der ikke er mange dage forbi sin første fødselsdags-lagkage. På boldbanen i Borsholm er han i gang med sin ugentlige fodboldtræning sammen med holdkammerater og træneren Amalie, der også har titlen af mor til det spirende fodboldtalent.

Skal lære det sociale

På banen ved siden af træner storebror Aksel med morfar Henrik og oldefar Gaston. Fodbold i Borsholm er i sandhed et familieforetagende, hvor der er plads til alle aldre.

Familien Fodbold: Trænertrioen Henrik Svinggaard (55 år), Amalie Svinggaard Dolar (32) og Gaston Nielsen (78) med familiens yngste fodboldspillere, Isak (3) og Aksel (1). Foto: Andreas Mayerhofer

- Vi har den her gruppe helt unge fodboldspillere i klubben, som har en masse søskende, og dem tænkte vi, at vi lige så godt kunne få i gang med boldlegen så tidligt som muligt. Det er selvfølgelig ikke nemt at spille fodbold, før du kan gå, men vi vil lære de yngste, hvor stor glæde de kan have ved det sociale i foreningslivet, siger Henrik Svinggaard, der træner de med rutinerede spillere på tre-fire år.

Annonce

En kæmpe gave

Mens datteren træner de mindste, får Henrik hjælp af sin svigerfar, Gaston Nielsen.

At han har ramt 78 år er svært at se når han lærer de små poder tricks. Og det har han gjort i rigtig mange år.

- Jeg startede til fodbold i 1949 i Helsingør IF, og jeg har været træner de seneste 60 år. Jeg kan slet ikke lade være, og jeg elsker at komme her i klubben og lege og træne med børnene. Det er enormt livsbekræftende, og man lærer jo vældig mange mennesker at kende. Jeg har trænet Henrik, da han var ung, jeg har trænet mine børnebørn Andreas og Alexander, som spiller i Snekkersten i dag, og nu har jeg mine oldebørn. Det er en kæmpe gave, siger den rutinerede fodboldtræner, der er cirka dobbelt så gammel som alle hans fodbolddisciple tilsammen.

Sult kan ramme alle steder. Også på fodboldbanen i Borsholm. Foto: Andreas Mayerhofer

Forældrene er mere end velkommende til at være med i legen med de kommende fodboldstjerner, og fodboldklubben i Borsholm bliver også brugt som et mødested.

Line Søgaard er blandt dem, der allerede har sendt sin søn til fodbold, selvom han kun er to år.

Line Søgård er tilflytter til Hornbæk og har allerede sendt sin to-årige dreng, Storm, til fodbold, og måske er der allerede endnu en Borsholm-spiller på vej. Foto: Andreas Mayerhofer

- Han har enormt meget energi, og så hørte jeg om det her fodbold, og det er en god måde at få sjov og leg ind på. Vi er tilflyttere til Hornbæk, så fodboldtræningen er også en mulighed for at møde andre forældre til jævnaldrende børn, forklarer hun.

Byens yngste træner onsdag klokken 16.30 i Borsholm. Man er velkommen til at komme og prøvetræne - der tages naturligvis hensyn til gældende coronarestriktioner.

Cheftræner for de yngste, Amalie Svinggaard Dolar (med ringen), gør klar til dagens træning. At flytte bolde fra en kasse til en anden. Foto: Andreas Mayerhofer
- Den ramte jeg da næsten! Foto: Andreas Mayerhofer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce