Annonce
Sport

Nordsjællands Politi: - Vi retter blikket mod EM

Bliver fodboldfeberen total, kan det betyde travle dage for Nordsjællands Politi. Foto: Lars Johannessen.
Det er mest af alt forsamlingsreglerne, Nordsjællands Politi forventer at blive beskæftiget med, når EM sparkes i gang.

HELSINGØR: De danske roligans lever i høj grad op til deres navn. I hvert fald hvis man spørger Nordsjællands Politi.

Politikommissær Ole Hestbæk fortæller således, at de som sædvanlig forventer fredelige omend festlige fans, hvis Danmark vinder deres kampe.

Dog er der én ting, de vil være opmærksomme på: Forsamlingsreglerne.

Annonce

- Sidste gang, der var rigtig gang i Helsingør i forbindelse med fodbold, det var ved EM i 1992, siger Ole Hestbæk og fortsætter:

- Men det er en anderledes situation i år. Udfordringen bliver forsamlingsreglerne. Hvis der er noget, som kommer til at skabe problemer, forventer vi at det bliver dem.

Sammenrend

Politikommissæren fortæller, at Nordsjællands Politi på nuværende tidspunkt ikke har besluttet at prioritere ekstra bemanding i forbindelse med Danmarks EM-kampe. Dog afviser han ikke, at de gør det.


Jeg vil ikke afvise, at vi kommer til at opjustere bemandingen. Det tager vi løbende alt efter, hvordan situationen forholder sig.

Ole Hestbæk, politikommisær i Nordsjællands Politi


- Ligesom med al anden aktivitet, retter vi fokusset mod det, hvis noget indikerer, at der kan komme et sammenrend af mennesker. Men der er ingen storskærm i Helsingør, så intet tyder som udgangspunkt på, at det kommer til at ske, siger Ole Hestbæk og fortsætter:

- Men jeg vil ikke afvise, at vi kommer til at opjustere bemandingen. Det tager vi løbende alt efter, hvordan situationen forholder sig.

Annonce

Liv i gaderne

Ole Hestbæk fortæller, at politiet rundt omkring i Danmark som regel får mere travlt, når der spilles kampe, men at det primært gør sig gældende det sted, hvor kampene spilles.

Dermed regner han ikke med ballade og uorden i Helsingør, om end han forventer mere liv i gaderne, end hvad normalt er.

- Vi retter selvfølgelig blikket mod EM, og når vi gør det, betyder det selvfølgelig, at vi meget vel kan have ekstra personale på, men det kan også indebære alle mulige andre ting, som jeg egentlig ikke vil nævne nærmere her, forklarer Ole Hestbæk, som afviser at svare på, hvorvidt Nordsjællands Politi får mere travlt, såfremt Danmark vinder EM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce