Annonce
Erhverv

Norges regering vil hjælpe Norwegian med at afværge konkurs

Norwegian vil i fremtiden droppe langdistanceruter og i stedet flyve i Europa med et udgangspunkt i Norge. (Arkivfoto). Foto: Tt News Agency/Reuters
Med opbakning fra den norske regering går flyselskabet Norwegian næppe konkurs, siger analytiker.
Annonce

Den norske regering er klar til at hjælpe flyselskabet Norwegian økonomisk under visse betingelser. Det oplyser Norwegian i en meddelelse.

Den norske regering har ellers gennem coronakrisen flere gange afvist af hjælpe det pressede selskab, der kæmper med en høj gæld.

I sidste uge fremlagde Norwegian en plan for, hvordan selskabet kommer ud af krisen.

Norwegian satser på at kunne mere end halvere sin gæld og hente 4-5 milliarder norske kroner - blandt andet ved at udstede nye aktier.

Som en del af planen for fremtiden vil Norwegian droppe sin satsning på langdistanceruter til USA og Asien. I stedet vil selskabet have et nordisk udgangspunkt og flyve i Europa.

Den nye plan er mere appetitlig end tidligere. Det siger den norske erhvervsminister, Iselin Nybø (V).

- Norwegians nye forretningsplan indebærer kraftige ændringer i selskabets gældsstruktur og tilførsel af 4-5 milliarder kroner i kapital.

- Planen fremstår mere robust end den, vi sagde nej til i oktober. Derfor stiller vi os positive i forhold til at bidrage, siger hun i en pressemeddelelse.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger flybranchen tæt, at risikoen for en konkurs er tæt på afværget.

- Den her støtte betyder, at risikoen for en konkurs i Norwegian med et trylleslag ser ud til at være forsvundet.

- Det er nøglen til redning, fordi det er et rygstød til, at andre investorer vil skyde penge i selskabet, siger Jacob Pedersen.

Helt konkret vil den norske regering hjælpe Norwegian ved at give et lån. Der er tale om et hybridlån, der er lån uden udløbsdato med særlige vilkår.

Betingelserne for at gå med er, at Norwergian får støtte er, at selskabet skaffer mindst 4,5 milliarder kroner fra private investorer.

Selv om den norske regering har erklæret sig klar til at støtte, har Norwegian fortsat et stort arbejde foran sig i.

Samtidig skal Norwegian lykkes med at få en samlet redningsplan på plads.

Norwegian er i øjeblikket underlagt konkursbeskyttelse i Irland, hvor størstedelen af selskabets fly og gæld er registreret.

Konkursbeskyttelsen er en proces, hvor selskabet uden risiko for at blive erklæret konkurs kan forhandle en løsning på plads med selskabets kreditorer, der kan sikre selskabets fremtid.

Her forhandler Norwegian blandt andet om at få nedskrevet en stor del af sin gæld.

/ritzau/

Link til meddelelse fra Norwegian
Link til meddelelse fra den norske regering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

TV-serie fik Linisha til at flytte til Helsingør: - Det er verdens bedste beslutning

Annonce