Annonce
Helsingør

Nu bliver Helsingør Havn renere: Ny havaffaldstønde samler skrald

Nu bliver vandet i Helsingør Havn renere. Foto: Lars Johannessen.
Forsea, Helsingør Havne og Øresundsakvariet samarbejder om den nye Seabin i havnen.
Annonce

HELSINGØR HAVN: Havvandet i Helsingør Havn bliver renere i fremtiden.

Det sørger rederiet Forsea, Helsingør Havne og Øresundsakvariet i fællesskab for.

ForSea har investeret i en SeaBin, en slags skraldespand, der suger skrald op fra vandet. Den bliver placeret i havnen ved Kulturværftet i Helsingør.

- Grunden til vi vælger at investere i de her tønder er, at havets velbefindende har langt større betydning for jordens beboere, end man kan forestille sig. Det er vi nødt til at gøre opmærksom på. Vi har valgt at placere tønden i havnen ved Kulturværftet, nær Kronborg, af flere årsager. Vores håb er, at tønden ikke blot fjerner affald fra havnebassinet, men også bidrager med at skabe opmærksomhed og forståelse, så vi undgår at få nyt affald i havnen og fremover passer bedre på vores have, siger Anna Prytz, chef for bæredygtighed i Forsea.


Havets velbefindende har langt større betydning for jordens beboere, end man kan forestille sig. Det er vi nødt til at gøre opmærksom på.

Anna Prytz, rederiet Forsea


Også i havnen er der tilfredshed med den nye installation til renere vand.

- Helsingør Havne er glade for at kunne hjælpe med opsamling af skrald og affald i havnebassinet og samtidig sætte fokus på forureningen af vores havne og nære farvande. Vi er alle nødt til at tage bedre vare på vores have, og ved at tage del i SeaBin projektet kan vi forhåbentlig bidrage til øget opmærksomhed på udfordringerne med affald i havene, siger Jesper Schrøder, havnechef ved Helsingør Havne.


Vi er alle nødt til at tage bedre vare på vores have

Jesper Schrøder, chef Helsingør Havne.


Annonce

Havforurening

Den tredje samarbejdspartner, Øresundsakvariet i Helsingør, har i flere år arbejdet målrettet for bæredygtighed og renere miljø i vores have.

- Øresundsakvariets erklærede formål er at formidle havets biologi i almindelighed og Øresunds specielle flora og fauna i særdeleshed. Vi er derudover stærkt engagerede i FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor vi bl.a. har fokus på mål nummer 14, der omhandler bevaring og sikring af verdens have. Vi skal være med til at hindre havforurening, og med denne SeaBin kan vi rette fokus på havaffald og forurening med næringsstoffer over for besøgende, siger Jens Peder Jeppesen, akvarie- og museumschef ved Øresundsakvariet.

Sådan fungerer en seabin

En SeaBin er en flydende indsamlingsanordning, der fungerer som en skraldespand med sug, som samler det skrald, der flyder rundt på overfladen.

En effektiv anordning, som hjælper med at holde rent.

I Helsingør Havn bliver det rederiet ForSea, der køber den og installerer den, mens Helsingør Havne varetager arbejdet med at tømme den.

Øresundsakvariet er med og bidrager med information og aktiviteter for for eksempel skoleklasser, som får belyst problematikken med affald i havene.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce