Annonce
Helsingør

Nu disker de op med franske fristelser

- Det bliver som at sidde og nyde livet på en fransk café en sommeraften, siger de erhvervsdrivende rundt om Simon Spies Plads i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
- Vi vil vise alle mulige kulturer her på pladsen, siger de forretningsdrivende rundt om Simon Spies Plads i Helsingør.
Annonce

HELSINGØR: Det bliver som at sidde på en fransk café og nyde livet på en sommeraften, lover de forretningsdrivende rundt om Simon Spies Plads i Helsingør.

De taler om denne fredags fredagens arrangement, hvor hele pladsen kommer til at emme af frankofil mad, musik og masser af stemning.


Vi har besluttet, at vi gerne vil nå rundt om en masse kulturer, som folk kan komme her på pladsen og nyde. På fredag bliver det altså som en aften i Paris.

Mamet Naghidiani, indehaver af Mobil Repair.


Efter pladsens forretningsdrivende sidste fredag kunne notere sig et brag af en succes oven på den prøveballon, de havde sendt op med gratis koncert på pladsen og hvor alle de omkringliggende butikker, cafeer og barer i fællesskab havde sat alle hygge-sejl til, har de besluttet at gøre det igen. Og igen.

Sidste fredags arrangement og koncert på Simon Spies Plads i Helsingør blev et brag af en succes. Nu gør de forretningsdrivende rundt om pladsen det igen denne fredag. Denne gang med franske fraver og toner. Foto: Lars Johannessen.

- Nu lægger vi ternede duge på bordene, serverer franske baguettes og tapas, fransk vin og sørger for franske toner fra sanger og pianist Anja Brink, siger Mamet Naghidiani, indehaver af Mobil Repair og en af pladsens forretningsdrivende.

Anja Brink har en stor passion for den franske musikskat og har specialiseret sig i at fortolke store musikalske kunstnere som Edith Piaf, Jaques Brel og Yves Montand.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil nå rundt om en masse kulturer, som folk kan komme her på pladsen og nyde. På fredag bliver det altså som en aften i Paris. Og når vi nu ikke kan rejse så meget, kan man jo rejse lidt på denne måde, siger Mamet Naghidiani, indehaver af Mobil Repair.

Alle de forretningsdrivende håber, at deres fælles tiltag på Simon Spies Plads kan være til inspiration for andre forretningsdrivende i byen.

Koncerten begynder klokken 17 og vejrprofeterne lover sommer.

Om Anja Brink

Anja Brink er opvokset i Farsø i Himmerland. Musikken har altid været en kæmpemæssig drivkraft for hende.

Hendes far var udstationeret i Genève, hvor Anja gik i skole som barn i tre år og på den måde lærte det franske sprog. De seneste år har Anja videreudviklet sin sang hos Bonna Søndberg, pensioneret operasanger ved det kongelige teater.

Anja havde i fire år et succesfuldt musikalsk samarbejde med den dygtige harmonikaspiller Lars Grand.

Anja har andre musikalske samarbejdspartnere, men ved dette arrangement på Simon Spies Plads optræder hun solo, til eget akkompagnement.

Omdrejningspunktet for Anjas optræden er den legendariske varieté- og koncertsangerinde, Edith Piaf, "La Môme Piaf".

Et udpluk af Anjas repertoire: ”La Vie en Rose, ”Non Je ne regrette rien”, ”Sous le Ciel de Paris” (Edit Piaf), ”NE me quitte pas” (Jaques Brel), ”Pigalle” (Georges Ulmer).

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce