Annonce
Debat

Nu er det kraftstejleneme nok: Mobbere er gribbe, der skal stoppes

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen

Året 2020 var en øjenåbner for debatten om sexisme og seksuel chikane i samfundet og på arbejdspladserne. Sofie Lindes opråb til Zulu Awards i sensommeren var begyndelsen på det hele, og nu debatteres det, hvordan vi konkret og praktisk får gjort op med den sexistiske kultur, som ingen steder hører hjemme.

Den samme debat og modstand bør vi mobilisere mod voksenmobning, som stortrives i alt for mange fag. Mobbere er gribbe, der hakker på kolleger, hvis intentioner er gode.

Den seneste uge er der kommet talrige fortællinger frem om et grimt og forrået arbejdsmiljø i Helsingør Kommunes hjemmepleje.

Det job er krævende. Man er i tæt kontakt med andre mennesker hele dagen, man står til rådighed, og man dækker andres behov. Derudover samarbejder man selvfølgelig med sine kolleger.


Lad os slå det fast: Der findes ikke en ond mobber. Der findes en ond kultur. Det gør sig også gældende, når vi taler om voksenmobning, som foregår på arbejdspladser som ældreplejen med dårligt arbejdsmiljø og inkompetent ledelse.


Det er med andre ord altafgørende at have et godt og anerkendende samarbejde med kollegaerne samt en ledelse, der hører og behandler en ordentligt. Der må og skal rettes op på forholdene i ældreplejen.

For lad os slå det fast: Der findes ikke en ond mobber. Der findes en ond kultur. Det gør sig også gældende, når vi taler om den voksenmobning, som foregår på arbejdspladser med dårligt arbejdsmiljø og inkompetent ledelse.

Mobbeofferet kan være en ny eller en meget ambitiøs medarbejder, der viser tegn på svaghed. Det bliver arnestedet for den form for mobning, hvor mobbeofferet konstant bliver udsat for kontrollerende bemærkninger og irettesættelser af mobberen.

Det hører ingen steder hjemme. For problemet bliver ikke bare på arbejdspladsen. Det spreder sig som ringe i vandet. Det giver dybe sår hos ofrene og rammer vores børn, der gentager tonen og kulturen.

Lad os stå sammen og holde afstand til voksenmobning, sexisme og dårligt arbejdsmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce