Annonce
Helsingør

Nu kan byggeriet på Kulgrunden begynde

Sådan kommer byggeriet på Kulgrunden til at se ud.

19 boliger må der bygges på arealet ved havnen, som i dag bruges til parkering.

FACADE: Med det ja til blandt andet facade-udseendet, som Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø gav tirsdag aften, er der samtidig givet klarmelding fra Helsingør Kommune til bygherren om, at byggeriet på den attraktive grund - Kulgrunden ud til Helsingør Havn - kan gå i gang nu.

Der er udsigt til Kronborg, havn og by for beboerne i de kommende boliger. Sandsynligvis vil der være stor interesse for at bo på stedet, og det tager formentlig ikke lang tid, før byggeriet sættes i gang.

Utilfredshed

- Det her var en beslutning, som vi vedtog enstemmigt. Så nu kan der bygges på pladsen, siger udvalgsformand Christian Holm Donatzky.

Den radikale politiker har kunnet følge den ophedede debat om udseendet på Kulgrunden-byggeriet ud mod Havnegade.

Mange borgere har været utilfredse - i særdeleshed med det alternative forslag til facaderne, som bygherren kom med for nogle måneder siden.

Medlemmerne af udvalget afviste bygherrens løsning, hvor vinduerne var placeret mere regelret på facaden end i det oprindelige forslag, som kommunen selv havde fået udarbejdet.

Flad parkeringsplads

For nylig kom bygherren med et tilrettet forslag, som var tættere på kommunens ønske om en skæv vinduesplacering, og det er det, som politikerne nu har godkendt i enighed - sammen med et par andre tilrettelser, som blandt andet flere, men mindre boliger i de to bygninger.

Dermed kan bygherren gå i gang med de 19 boliger, som politikerne har sagt god for på grunden - i dag brugt som en flad parkeringsplads.

- Men det er det vigtigste byggefelt i Helsingør kommune, fordi grunden ligger i bykernen og har en nøgleposition ud til havnen og mellem Domkirken og Kronborg, forklarer Holm Donatzky.

Boligstørrelserne skal variere fra 88 kvadratmeter til 185 kvadratmeter. Fem af lejlighederne bliver byhuse i flere plan. Der kommer også et butikslokale ud mod Havnegade i byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Fra himmelen er du faldet

Debat For abonnenter

Lad os lige tænke os om, inden vi drømmer os væk på bølgen blå

Annonce