Annonce
Helsingør

Nu kan vi leve evigt på nettet: Fremtiden er fuld af deep fake

Peter Bjerregaard fra Danmarks Tekniske Museum, Majken Overgaard fra Catch og Jesper Munch Nielsen fra Helsingør Dagblad taler deep fakes, evigt liv på nettet og meget andet i den nye episode af podcast Teknolo-gi-mig-en-chance. Foto: Julie Østengaard
Danmarks rareste podcast om teknologi og mennesker er klar med en episode om blandt andet nye muligheder for at vende op og ned på virkeligheden.

HELSINGØR: Hvis man surfer lidt rundt på internettet, kan man ret hurtigt støde på såkaldte deep fakes –falske videoer, der ser meget realistiske ud, men er manipulerede, så de får eksempelvis kendte politikere til at sige noget helt andet end det, de mener.

I den nye episode af podcasten Teknolo-gi-mig-en-chance kan du komme bag det voksende fænomen deep fakes – sammen med programchef Peter Bjerregaard fra Danmarks Tekniske Museum og Majken Overgaard, leder af Catch-centret i Helsingør.

I selskab med Jesper Munch Nielsen fra Helsingør Dagblad fortæller Bjerregaard og Overgaard om deep fakes og diskuterer blandt andet, om verdenen online er lige så virkelig som det, vi kalder den virkelige verden.

Annonce

Skal vi være bange

Firmaer er ved hjælp af gamle fotografier og lignende begyndt at skabe deep fakes af folks afdøde ægtefæller, forældre og andre slægtninge. Teknikken kan simpelthen vække afdøde mennesker til live og give dem evigt liv på internettet.

Kan man aldrig stole på noget på nettet mere? Skal vi være bange for deep fakes? Er det overhovedet en ny tanke? Kan vi og lovgivningen følge med udviklingen?

De spørgsmål og mange flere bliver besvaret i Danmarks rareste podcast om teknologi og mennesker, Teknolo-gi-mig-en-chance. Man kan finde "Deep fake kan give os evigt liv på nettet" her i artiklen og i forskellige andre udbydere af podcasts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce