Annonce
Helsingør

Nul nedskæringer, men højere skat: Her er budgettet for 2021

De Radikale Christian Holm Donatzky (til venstre) og socialdemokratiske Claus Christoffersen før byrådsmøde mandag aften. Foto: Torben Sørensen
Værftshallerne og Nordvestskolen bliver renoveret, og Helsingør får nye uddannelser og en ny svømmehal.

HELSINGØR: Om et år og lidt mere skal vælgerne til stemmeboksene for at sætte kryds og sammensætte det Helsingør Byråd, som skal styre kommunen fra 2022 og fire år frem. Selv om der er lang tid til valgdagen den 16. november næste år, så har den dato sikkert spøgt i hovederne på politikerne i forbindelse med forhandlingerne om Helsingørs 2021-budget.

Budgettet til et valgår kan blive et valgtema, hvis det for eksempel rummer markante nedskæringer. Det Helsingør-budget, som blev andenbehandlet og vedtaget mandag aften , bliver dog næppe et stærkt våben i valgkampen.

Lidt højere skat

Budgettet blev nemlig vedtaget af et bredt flertal, og forliget mellem syv af de otte partier i byrådet rummer stort set ingen besparelser eller velfærdsforringelser. En række omlægninger og effektiviseringer er en del af budgettet, men har ikke skræmt partier væk.

Kun Enhedslisten er ikke med i forligsaftalen. De Konservative, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, SF, Lokaldemokraterne og De Radikale er til gengæld med.

Aftalen om Helsingørs 2021-økonomi medfører, at borgerne skal betale en smule mere i skat. Det ligger nemlig i budgetaftalen, at indkomstskatten i Helsingør bliver sat op til 25,5 procent i løbet af de næste to år - fra de nuværende 25,3 procent.

Det vil skattestigningen på 0,2 procentpoint betyde for dig

Indkomstskatten i Helsingør bliver sat op til 25,5 procent i løbet af de næste to år - fra 25,3 procent.

  • En person i ejerbolig med 600.000 kroner i årsindtægt skal betale 71 kroner ekstra om måneden
  • En person i lejebolig med 400.000 kroner i årsindtægt skal betale 40 kroner ekstra om måneden
  • En person i lejebolig med 215.000 kroner i årsindtægt skal betale 20 kroner ekstra om måneden

Skattestigningen vil give i omegnen af 23 millioner kroner i kommunekassen. Beløbet vil lappe det hul, som regeringens nye udligningsreform slår i Helsingørs økonomi.

Annonce

Nordvestskolen renoveres

Forligspartierne har lagt mange planer ind i 2021-budgettet. Blandt andet skal den nedslidte Nordvestkolen renoveres for 70 millioner kroner, mens der bliver afsat 90 millioner kroner til renovering af værftshallerne i budgettet for de kommende år. I hallerne skal der placeres uddannelser som sejlmager og bådebygger.

I budgettet for 2021 og årene frem er der afsat 15 millioner kroner, som bliver givet i støtte til byggeriet af det nye U/Nord-erhvervsgymnasium ved Svingelport. Der er også penge til en ny svømmehal ved siden af den eksisterende ved Klostermosevej.

Desuden rummer aftalen økonomi til at forbedre busdriften lokalt – blandt andet med kvartersdrift i dagtimerne på busruter, der dækker halvdelen af kommunens borgere.

Annonce

Flere voksne i dagtilbud

Forligspartierne har afsat penge til, at Helsingør kan oprette en ny billedkunstnerisk uddannelse, en såkaldt BGK. En MGK, Musikalsk Grundkursus, har Helsingør allerede, og om kort tid starter en SGK også op – en scenekunstnerisk uddannelse.

For at følge med i et stærkt stigende antal byggesager ses ekstra byggesagsbehandlere af politikerne som en hjælp i 2021-budgettet til erhvervslivet. På job-området skal en øget beskæftigelsesindsats få flere i arbejde.

Bedre normeringer med tre børn per voksen i vuggestuer, seks børn per voksen i børnehaver bliver der råd til hurtigere end planlagt – nu allerede fra 2021. Og plejehjem og et lokalt genoptræningscenter får tilført nye ressourcer i budgettet.

Nye legepladser skal etableres ved Wiibroes Plads og ved Sommariva på Nordre Strandvej med afsæt i budget-ønsker. Og nye parkeringspladser er også med i forliget.

NSPV og museerne skal i fokus

Kommunens kontrakt med Nordsjællands Park & Vej skal have et gennemsyn, har forligspartierne aftalt - for at vurdere, om NSPV leverer en ordentligt kvalitet og effektivitet.

Også kommunens drift af  Helsingør Bymuseum og de andre museer skal have rystet posen, mener partierne. Byens historie skal fortælles markant bedre end i dag. "Det kræver en radikal omlægning af kommunens museer for derved at skabe et bæredygtigt museum med høj kvalitet ", hed det i forligsaftalen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat

Debat: Alt fungerede perfekt, da jeg skulle have mit tredje stik

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce