Annonce
Helsingør

Ny amme-café i Helsingør: "Man kan nemt sidde lidt alene"

En månedlig amme-café åbner i Helsingør - her er det muligt at få støtte og vejledning. Arkivfoto/Scanpix Foto: ANNE-SOPHIE BOST

Ammenet står bag månedligt café-møde i Frivilligcenter Helsingør, hvor mødre kan få gratis vejledning og støtte.

Annonce

Helsingør: Amning er ikke altid lig med en lykkelig stund mellem mor og barn.

For mange mødre kan det også være forbundet med smerter og frustrationer, når amningen ikke fungerer af forskellige årsager. De første par dage efter fødslen er der som regel lidt støtte fra jordemoder og sundhedsplejerske, men derefter er det 'learning by doing'.

- Man kan nemt komme til at sidde lidt alene med amningen, og derfor er det vigtigt, at der er et sted, hvor man kan gå hen for at få vejledning, siger Emilie Marqvorsen, der er frivillig amme-vejleder og bestyrelsesmedlem i Ammenet - en non-profit organisation, som har til formål at hjælpe ammende mødre og deres familier.

Ammenet, der har eksisteret i omkring 13 år, har primært været et sted, hvor mødre kan få online-vejledning, men nu åbner de frivillige kræfter også en ‘amme-café’ i Helsingør, hvor man kan mødes en gang om måneden og få støtte og gode råd.

Det første møde er fredag den 24. januar fra klokken 10 til 12 på Frivilligcenter Helsingør.

Annonce

Vejledning og samvær

Her vil der være mulighed for at få personlig vejledning af en af Ammenets frivillige vejledere, og der er også tid til hyggesnak og samvær med andre forældre fra lokalområdet.

- Vi har lavet online-vejledning på Ammenet og Facebook i mange år, men vi oplever også, at folk efterspørger en mulighed for at få vejledning ansigt til ansigt og måske lære noget mere om amning fra os på en anden måde, end man kan gøre online, siger siger Emilie Marqvorsen og tilføjer:

- Fordelen ved online-vejledning er, at man kan skrive klokken 3 om natten, hvis man har brug for det - men det er ikke det samme som den direkte kontakt.

De frivillige har alle taget en uddannelse som 'Ammenet-vejledere'.

- Til amme-cafeen fortæller vi lidt om, hvem vi er, og hvad vi laver, og så er der mulighed for, at man kan snakke om de emner, som folk har spørgsmål til. Det kan være, at man sidder med et problem, som man gerne vil have friske øjne på, eller at man har brug for individuel amme-vejledning.

Man må gerne tage sin partner, mor eller veninde med, oplyser Ammenet - og man skal bare komme, som man er:

- Man behøver ikke tænke over, om håret er vasket, eller om der er gylp på blusen. Der er plads til alle, siger Emilie Marqvorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce