Annonce
Helsingør

Ny befolkningsrekord: Tilflytterne trækker læsset

Cassandra Dalby og Kasper Holt Petersen og babyen flytter snart ind i huset bag dem på Borupgårdsvej i Snekkersten. Foto: Lars Troels Johannessen.
Helsingør har flere indbyggere end nogensinde før. Kursen er sat mod 63.000 indbyggere.
Annonce

SNEKKERSTEN: Et plus på 45 nye borgere ved næste optælling er nok til, at Helsingør kommunes befolkningstal vil passere en markant grænse.

Ved udgangen af juni var der nemlig 62.955 borgere, der kan kalde sig helsingoranere, espergensere, hornbækkere og så videre.

De 62.955 er en helt ny befolkningsrekord for Helsingør. Rekorderne har stået i kø uden corona-afstand for at komme til på det seneste, for Helsingør Kommune bliver ved med at vokse.


Vi kommer begge to fra Snekkersten, og vi havde bare lyst til at komme hjem

Cassandra Dalby, kommende borger i kommunen


Det er ikke mindst tilflytterne, der sørger for, at der er plus på befolkningskontoen.

Dem er der mange af. Og de bliver tilsyneladende ved med at komme. Helsingør Dagblad har talt med to kommende borgere i kommunen, som rykker hertil i løbet af de kommende måneder.

Annonce

Tiden var kommet

- I dag bor vi helt inde i centrum af København, i Studiestræde, men vi skal have en baby til august, og efter seks-syv år i byen var tiden kommet til at flytte ud, fortæller Cassandra Dalby.

Dalby tager turen fra København til en villa på Borupgårdsvej i Snekkersten ganske snart sammen med Kasper Holt Petersen. Så parret vil indgå i kommende måneders opgørelse fra folkeregistret i Helsingør over et måske stadigt stigende befolkningstal.

- Vi kommer begge to fra Snekkersten, og vi havde bare lyst til at komme hjem, så vi har faktisk kun set på boliger i Snekkersten og Espergærde. Det er tæt på familien, og når man arbejder i København er det ideelt at være tæt på Kystbanen, siger Cassandra Dalby.

Annonce

Strand og skøn natur

Et andet sted i Snekkersten skal Kim Rosalind Tinker snart bo. Sammen med Janus Valentin Jacobsen har hun købt hus på Stolbjergvej - efter at parret har boet i Kalundborg.

- Vi flytter til Snekkersten, fordi der i det område er flere jobmuligheder til os. Snekkersten er jo et dejligt sted med strand og skøn natur. Og så er det godt med Kystbanen, så man kan komme hurtigt til København og Helsingør, forklarer hun.

305 tilflyttere i løbet af juni

I juni måned flyttede Helsingørs befolkningstal sig på denne måde:

  • 305 flyttede til Helsingør fra andre kommuner i Danmark - 252 flyttede fra kommunen til andre steder i Danmark
  • 46 flyttede fra udlandet til Helsingør - 28 flyttede fra Helsingør til udlandet
  • 45 nyfødte - 76 døde
Annonce

Når august banker på

I maj var der et befolkningsplus på knap 50 borgere. I juni 40. Holder juli det gennemsnit, så rammer Helsingør kommune de 63.000 borgere, når august kommer anstigende og banker på døren.

Langt de fleste politikere i Helsingør Byråd åbner da også gerne døren for nye tilflyttere. Det er dem, der populært sagt skal betale fremtiden og ikke mindst de stigende udgifter til ældreservicen, vurderer blandt andre Helsingør-borgmester Benedikte Kiær. "Hvis der ikke kommer folk til i den arbejdsdygtige alder, så vil vi få kæmpestore problemer med at finansiere velfærden i Helsingør i fremtiden", har den konservative politiker forklaret.

I øvrigt peger kommunens seneste befolkningsprognose på, at frem mod 2039 vil folketallet stige til cirka 65.800. Den primære årsag er, at der bliver bygget langt over tusind nye boliger forskellige steder i kommunen - primært i Espergærde langs Hovvej og i Helsingør ved Esrumvej og Rønnebær Allé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce