Annonce
Helsingør

Ny bog: Hvem myrdede egentlig Else Gregersen?

Forfatter Allan Vendendorf . Foto: Lars Johannessen.
Jacob Brølling blev idømt 16 års fængsel for mordet på Else Gregersen, der blev dræbt i 1975. Men det var et justitsmord, mener forfatter
Annonce

MORD: Det var den 13. juli 1975, at man fandt liget af den 56-årig Else Gregersen bag et hindbærkrat i Egebæksvang Skov. Hun var blevet dræbt på særdeles brutal vis, og måske var der også et seksuelt motiv bag forbrydelsen.

I august tilstod den 29-årige mentalt handicappede Jacob Brølling drabet. Han blev idømt 16 års fængsel for drabet. Men ifølge forfatteren Allan Vendeldorf så er der blevet begået, hvad han beskriver som "et sjældent tydeligt justitsmord mod Jacob Brølling".

Den 35-årig gamle sag genoprulles påny i Allan Vendeldorfs bog "Historien om Jacob", der netop er udkommet på Hyldebæk Bureau.


Tilbage står den faktuelle kendsgerning, at der hverken var tekniske beviser, endsige indicier mod den dømte, som alene blev dømt, fordi han havde været i skoven den dag

Allan Vendelsdorf


I bogen har Allan Vendeldorf gennemgået politiets efterforskning, og han mener at kunne dokumentere at Jacob Brølling og Else Gregersen slet ikke havde befundet sig i skoven på samme tidspunkt.

- Derved bliver hele Anklagemyndighedens bevisbyrde pillet fra hinanden, så der tilbage står den faktuelle kendsgerning, at der hverken var tekniske beviser, endsige indicier mod den dømte, som alene blev dømt, fordi han havde været i skoven den dag, skriver Alan Vendeldorf i en pressemeddelse.

Annonce

Omtalt i 1980

Det er ikke første gang at sagen mod Jacob Brølling er blevet kaldt et justitsmord. Allan Vendendorf har tidligere fortalt til Helsingør Dagblad at han blev interesseret i sagen efter at have læst bogen "Retsikkerhedens illusion - analyse af et justitsmord" som Poul og Signe Ørum skrev i 1980. Den handlede også om Jacob Brølling.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Det bøjelige natursyn

Helsingør

Helsingør i top - Aarhus i bund: Her rammes flest og færrest ældre

Annonce