Annonce
Helsingør

Ny citychef skal binde byen bedre sammen

Tino Jønsson, 51, født og opvokset i Helsingør, er ansat som deltids-citychef i Helsingør Handel, foreløbig for tre måneder. (foto: Torben Sørensen)

Tino Jønsson, 51, ansat på deltid, får til opgave at skabe større sammenhold blandt byens butikker og tiltrække flere kunder og gæster.

Annonce

Helsingør: Helsingør Handel skruer nu endnu mere op for blusset i bestræbelserne på at gøre Helsingør til en attraktiv handelsby.

Et voksende antal forretninger har meldt sig ind i foreningen og samtidig er der sket en omrokering i budgettet, så det nu er muligt at ansætte en citychef på konsulentbasis.

Det er den 51-årige Tino Jönsson, der indtræder i jobbet, foreløbig for en tre måneders periode. Han er inkarneret helsingoraner, født og opvokset i byen og driver i dag to netværk, "Vi samler hele Helsingør" samt "erhvervsnetværk Helsingør".

Annonce

Et klart signal

- I vores velfungerende bestyrelse er vi alle fuldtidsarbejdende og derfor er vores indsats i Helsingør Handel frivillig. Det betyder, at det trods alt er begrænset, hvad bestyrelsen kan nå. Nu har vi ansat Tino Jønsson til i endnu højere grad at få tingene til at ske og til at gå i front med flere nye ideer, som vi allerede har formuleret. Samtidig er ansættelsen et signal fra os om, at vi gerne vil gøre en forskel, siger Piet Petersen, bestyrelsesmedlem i Helsingør Handel.

Bestyrelsesmedlem Kim Backe understreger ligeledes de store forventninger til en lønnet medarbejder i Helsingør Handel.

- Nu skal vi ud over rampen og have sat nogle ideer i værk, siger han.

Annonce

Masser af samarbejde

Tino Jønsson glæder sig til det nye samarbejde.

- Jeg vil gerne binde byen bedre sammen og til det kræver samarbejde og masser af samarbejde. Når der kommer ca. 15.000 besøgende til Sundtoldsmarkedet, så må det være muligt at få nogle af de mange tusinde videre op i byen. Og når Hamletscenen spiller, er det oplagt at få publikum gjort interesseret i andre sider ved Helsingør. Det er bare et par eksempler. Heldigvis er der allerede en række events i Helsingør, som vi kan arbejde med, siger Tino Jønsson.

Helt nye begivenheder i Helsingør står dog også på hans arbejdsplan og det samme gør en forøgelse af medlemstallet af Helsingør Handel. I dag er ca. en tredjedel af byens forretninger medlem i HH og det tal skal helst vokse.

- Nu gælder det om at gøre mere for vores medlemmer, sådan så butiksindehaverne kommer til os, fordi vi har gjort os "lækre" og så de siger, at "vi vil også være med". Og på sigt helst så attraktive, så også Helsingør Kommune vil støtte endnu mere op om os.

Annonce

Byer med lønnede citychefer

Helsingør Handel har netop været på studietur til Holbæk og Vejle, der begge steder har lønnede citychefer.

- Og begge steder har de gode erfaringer med den ordning, lyder det fra bestyrelsen.

Foreløbig er Tino Jønsson ansat for en tre måneders periode, hvor han arbejder i Helsingør Handel ca. en dag om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce