Annonce
Nordsjælland

Ny ejer af Julebækhus: - Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge det til

Julebækhus er overtaget af Hørsholm-investor, som vil føre det tilbage til sit oprindelige udseende. Foto: Niels Berg
Jonas Asbjerg vil føre Julebækhus tilbage til sit oprindelige udseende. Endnu aner han ikke, hvad han kan bruge det til, men håbet er boliger eller måske et kvindekrisecenter.

Julebæk: Den 40-årige ejendomsinvestor og renovator Jonas Milan Asbjerg fra Masgroup i Hørsholm har købt Julebækhus på Ndr. Strandvej af advokat Ken Torpe Christoffersen og entrepenør Borris Tangaa Nielsen.

For nogle dage siden gik den nye ejer i gang med at rydde i vegetationen omkring det stråtækte hus, og inden længe bliver ejendommen spærret af med trådhegn.

Planerne er i første omgang at gennemrenovere husets ydre og omgivelserne til et punkt, hvor det kommer til at fremstå, som det gjorde engang. Asbjerg har indledt forhandlinger med Helsingør Kommune om projektet gennem en tegnestue i Hornbæk.

Annonce

Lidt en hjertesag

Den nye ejer håber, at kommunen vil godkende renoveringsplanerne for det bevaringsværdige hus, som er i meget dårlig stand.

Jonas Milan Asbjerg inspicerer det store indre lokale i Julebækhus, som er meget medtaget. Foto: Niels Berg

- Det er lidt et hjertebarn for mig. Jeg kender huset fra før, da jeg holdt ferier i Hornbæk, og jeg synes, det er synd, at det bare har fået lov til at ligge hen og forfalde, siger han.

- Når sommerferien er slut, går vi i gang med at lægge nyt stråtag på huset og  den lille træbygning øst for. De gamle kviste skal genopbygges, og så skal alle vinduer tages ud og erstattes af nye, sprossede vinduer. Endelig bliver den serveringstilbygning, der skyder ud fra facaden mod Ndr. Strandvej, revet ned, fortæller den nye ejer.


Det vigtigste er, at huset bliver sig selv igen og sat i stad. Det er sgu synd at sådan et sted bare skal ligge og forfalde

Jonas Milan Asbjerg


Det er altså først og fremmest det ydre, der bliver renoveret. Men hvad han så får lov til at bruge bygningen til ved han faktisk ikke.

Renoveringen af Julebækhus' indre vil dog ikke blive foretaget med henblik på at leje det ud til restaurationsformål.

Annonce

Forberedt til boliger

Til gengæld bliver det forberedt til at kunne indrettes som fire eller fem private lejligheder eller eventuelt som domicil for et kvindekrisecenter, som de tidligere ejere også havde planer om.

- Jeg ved ikke, hvad jeg får lov til at bruge Julebækhus til, men det er synd, det bare får lov til at stå og forfalde, siger den nye ejer, 40-årige Jonas Milan Asbjerg. Foto: Niels Berg

- Det er sådan set også lige meget, det vigtigste er, at huset bliver sig selv igen og sat i stad. Det er sgu synd, at sådan et sted bare skal ligge og forfalde, siger Jonas Milan Asbjerg.

Han vil gå personligt ind i forhandlingerne med kommunen i bestræbelserne på at få noget brugbart ud af huset. Men det kan blive en lang vej, for der skal gives landzonetilladelse, der er beskyttelses- og skovbyggelinjer at tage hensyn til og som servitutterne på huset ser ud lige nu, så må der kun indrettes én bolig på stedet. Det bliver i så fald et hjem på op imod 800 kvadratmeter.

Ejeren regner med, at den ydre genskabelse af Julebækhus vil stå færdig om et års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce