Annonce
Sund sammen

Ny kampagne: Til kamp mod ensomheden

Helsingør Dagblad sætter fokus på ensomme ældre og på hvordan de - og andre - kan komme ud af ensomheden.
Annonce

SUND SAMMEN: Hver dag oplever hundredevis af borgere i Helsingør præcis det samme, men de gør det hver for sig.

I denne  måned sætter Helsingør Dagblad med kampagnen "Sund Sammen" fokus på et stigende problem blandt ældre: Ensomhed. Problemet var stort allerede inden coronakrisen, og den sociale isolation, den har medført, har ikke gjort det mindre.

I denne kampagne vil vi vise, hvordan ensomheden opleves, og vi vil især fortælle, hvordan den måske kan brydes. Både af den ensomme, men også af omgivelserne.


Det at føle sig alene og forladt; det at savne andres selskab. Eller:  Det at være alene; det at opholde sig fjernt fra andre mennesker.

Den Danske Ordbogs defintion af ordet ensomhed.


55.000 ældre i Danmark føler sig ensomme. Det fortæller Ældre Sagen, der også slår fast, at ensomhed kan være livstruende. Det er nemlig, som en ensomhedskonsulent fra Ældre Sagen fastslår, "meget usundt at være ensomhed".

Derfor vil Helsingør Dagblad gerne sammen med læserne slå et slag for sundheden og imod ensomheden.

Fortæl os om ensomhed

Oplever du ensomhed, eller har du et godt eksempel på, hvordan du eller andre er med til at gøre problemet mindre? Skriv til os med dine erfaringer på redaktionedn@hdnet.dk. Du må gerne skrive "Ensomhed" oppe i emnefeltet.

Læs i morgen

Marianne bor i Helsingør. Hendes første telefonven  var fra Faxe Ladeplads, den næste fra Åbyhøj og den nuværende fra Kolding. For det er kontakten og ikke geografien, der er vigtigst i Ældretelefonen, der er blevet en succes.

Du kan læse flere historier om ensomhed og kampagnen "Sund Sammen" på helsingordagblad.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce