Annonce
Øresund

Ny Nordea-direktør: It-kriminelle vil slå kløerne i vores kunders feriepenge

- De it-kriminelle har travlt med at få fat i folks opsparede feriepenge i øjeblikket, siger Kristian Rasmussen, filialdirektør i Nordea Helsingør. Foto Lars Johannessen.
- Vi oplever, at flere og flere af vores kunder bliver kontaktet uopfordret af it-kriminelle, der med flere forskellige metoder prøver at lokke personlige oplysninger ud af kunderne, siger Kristian Rasmussen, ny filial-direktør for Nordea i Helsingør.
Annonce

BANKER: - Flere af vores kunder oplever at få mail, der ser ud som om de kommer fra etablerede selskaber eller banker. Her bliver kunderne bedt om at udfylde med alle de personlige data. Men der er ingen offentlige steder eller banker, der sender sådanne mails. Og der er kun én ting at sige: lad vær med at udfylde den.

Opråbet kommer fra den nye filialdirektør i Nordea i Helsingør, Kristian Rasmussen, 44. Han er netop tiltrådt stillingen efter at have været chef i flere andre filialer.

Lige nu får mange danskere de indefrosne feriepenge udbetalt. Desværre betyder det, at de it-kriminelle har sat sig selv på overarbejde. De prøver med flere forskellige metoder at franarre folk de nødvendige personlige oplysninger til at få fat i deres penge, når de ekstra feriepenge bliver udbetalt.


It-kriminelle bliver stadigt mere professionelle. De ved, at danskerne kan få udbetalt indefrosne feriepenge, og med den viden prøver de med forskellige kneb at lokke pengene fra os,

Kristian Rasmussen, filialdirektør i Nordea Helsingør.


Man skal selv søge om at få sine feriepenge udbetalt på borger.dk.

- Har du valgt at få dine indefrosne feriepenge nu, er det vigtigt, at du selv logger på borger.dk for at søge om at få dem udbetalt,  fortæller Kristian Rasmussen, filialdirektør hos Nordea i Helsingør.

Han understreger, at myndighederne hverken sender SMS eller e-mail med links til udbetaling af feriepenge. Der er heller ingen, der ringer til folk om udbetalingen. Husker man på det, er man selv med til at mindske risikoen for at blive franarret dine feriepenge.

Annonce

Høj hastighed

It-kriminelle bliver stadigt mere professionelle. De ved, at danskerne kan få udbetalt indefrosne feriepenge, og med den viden prøver de med forskellige kneb at lokke pengene fra os, siger direktør Kristian Rasmussen, der hos kunderne også ser et stigende antal eksempler på investeringsfup. For eksempel, at kendte skuespillere bliver misbrugt i reklamer for bitcoin-investeringer.

Mere generelt sætter den nytiltrådte filialdirektør i Nordea Helsingør fokus på hastigheden i behandlingen af kundehenvendelser.

- Hvad enten det drejer sig om boliglån, opsparing, nyt job eller hvad det ellers måtte være, så ønsker vi at behandle alle henvendelser inden for 24 timer, siger Kristian Rasmussen.

Disse metoder benytter it-svindlerne

  • Investeringsfup – er afkastet for godt til at være sandt, skal du være på vagt
  • Links i SMS, e-mails, på Facebook – vær forsigtig, links kan føre til falske sider, hvis formål er at indsamle kort og/eller NemID oplysninger.
  • Pdf vedhæftet i e-mail – kan installere et program på din computer, som it-kriminelle kan bruge til at aflure dine data
  • Telefonopkald, bliver du uopfordret kontaktet og i samtalen bedt om at udlevere NemID-koder? STOP samtalen! Du skal aldrig udlevere dine NemID-koder!
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Husk lige mundbindet

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Annonce