Annonce
Alarm 112

Ny opgørelse: Antallet af indbrud i Nordsjælland styrtdykker

I Helsingør Kommune blev der ifølge Danmarks Statistik indgivet 26 anmeldelser om indbrud i privat beboelse i løbet af årets andet kvartal. Det er sensationelt få i forhold til tidligere år.
Hen over sommeren er antallet af indbrud i privat beboelse faldet markant sammenlignet med tidligere år. Det viser nye tal fra Rigspolitiet
Annonce

Indbrud: Sommeren er officielt forbi, og den har været anderledes på flere områder. Coronavirussets indtogt betød, at flere blev hjemme, og noget tyder på, at det gav indbrudstyve svære vilkår.

Antallet af indbrud i Nordsjælland er nemlig faldet markant sammenlignet med tidligere år.

- Det er glædeligt, at færre borgere bliver udsat for den ubehagelige og utrygge oplevelse, det er, at komme hjem til et gennemrodet hus eller lejlighed. Indbrud har i flere år været et fokusområde, som vi har prioriteret højt og vil fortsat være det fremadrettet, siger Henrik Sønderby, centerchef i Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet.

Fra uge 27-33 blev der i år rapporteret 350 indbrud til Nordsjællands Politi. Det er 189 færre end i fjord.


Liv og aktivitet i nabolagene skræmmer tyvene væk. Men det betyder ikke, at vi skal holde os hjemme for at undgå indbrud

Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp


- 2020 er helt unikt på grund af covid-19, og faldet i indbrud gør sig faktisk gældende for hele året frem til august. Men vi ser altså også et gennemsnitligt fald over de seneste år, og det vidner blandt andet om, at politiets fokus på området samt det nære samarbejde med borgerne løbende har udviklet sig i den rigtige retning", uddyber Henrik Sønderby.

Annonce

Nabohjælp og lys i stuerne

Udover en skærpet politiindsats, kan et tættere samarbejde mellem borgere også spille ind i det markante fald. Det mener kommunikationskonsulent i Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag, Sarah Risbøl Jacobsen.

- Liv og aktivitet i nabolagene skræmmer tyvene væk. Men det betyder ikke, at vi skal holde os hjemme for at undgå indbrud", siger hun og fortsætter:

- Nabohjælp handler om at få husene til at se beboede ud i ferieperioder og om at være synlige i nabolaget. Det kommer helt naturligt, når vi opholder os meget hjemme, men med aktiv nabohjælp kan man opnå samme effekt, når vi vender tilbage til normale tilstande, hvor vi i højere grad tager på ferie igen.

Nabohjælp har oplevet en stor tilgang af brugere i de seneste år. I dag bruger 187.000 danskere appen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce