Annonce
Helsingør

Ny uddannelse i Helsingør har haft en usædvanlig start

- Det har været et meget atypisk år, hvor hverdagen er blevet vendt på hovedet, siger rektor Tommy Widriksen, FGU Øresund. Foto: Picasa

Et lederskifte, lånelokaler og så kom coronakrisen. Det har ikke været kedeligt at være med til at løbe den nye uddannelse FGU Øresund i gang.

Annonce

Helsingør: Det er et par uger siden at skolens 225 elever vendte tilbage til skolen til almindelig undervisning.

- Lige nu kører vi på halv kraft. Eleverne er delt op, så de kun er her halvdelen af igen. De er rigtig glade for at være tilbage igen. Der var fuldt hus, da de kom tilbage forrige mandag, fortæller Tommy Widriksen, rektor FGU Øresund.

Annonce

Fremragende indsats

Og selv om både lærere og elever blev sendt hjem i kølvandet på coronakrisen, er det gået over al forventning med at motivere eleverne, mens de arbejdede hjemmefra.

Udover elever fra Helsingør tæller uddannelsen elever fra Hørsholm og Fredensborg.

- Det er meget få elever, vi ikke har kunnet motivere. Lærerne har gjort en fremragende indsats, siger Tommy Widriksen.

Annonce

Et atypisk år

Det var første maj, Tommy Widriksen officielt overtog stafetten som rektor. Han har været konstitueret leder siden februar, hvor uddannelsens tidligere rektor Lisbeth Harsvik valgte at sige op. Det er ikke nyt for ham. Som tidligere leder af Produktionsskolen i Helsingør har han været med fra starten.

Således er FGU -uddannelsen flyttet ind i produktionsskolens tidligere lokaler på Fabriksvej i Helsingør. Derudover erstatter FGU'en også nogle af de forløb, som produktionsskolerne tidligere har stået for. Men derfor er der alligevel ikke noget, der er, som det plejer. - Det har været et meget atypisk år, hvor hverdagen er blevet vendt på hovedet. For personalet. For eleverne. For planlagte aktiviteter. Vi lagde også ud med at måtte låne lokaler på Erhvervsskolen. Men nu er vi i drift igen og ved at forberede os til næste skoleår, siger Tommy Widriksen.

Annonce

Nyt værksted på vej

FGU-uddannelsen er for unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som heller ikke er i beskæftigelse. Uddannelsen arbejder med faglighed i flere fag. Eleverne har blandt andet mulighed for at deltage i forskellige værkstedsforløb herunder - auto og klargøring, IT, byg, bolig og arbejde, sund, pleje og omsorg og pædagogisk værksted. Der er også et nyt tiltag på vej i det kommende skoleår.

- Vi har besluttet at etablere et nyt værksted, som vi kalder for turisme og event. Det passer godt i forhold til det fokus, der er på området i Helsingør Kommune. De unge har mulighed for at give en hånd med i forbindelse med kommende kulturbegiveheder som passagefestivalen, udstillinger på Teknisk Museum med videre. Vi skal også have lavet et samarbejde med Fredensborg og Hørsholm kommuner, siger Tommy Widriksen.

Kom til åbent hus

Fakta

  • Den Forberedende Grunduddannelse FGU Øresund inviterer til åbent hus onsdag den 10. juni fra klokken 15-17.

  • Det er muligt at besøge skolen fysisk, se værkstederne og få en snak med en vejleder.

  • FGU's målgruppe er unge mellem 15 og 25 år.

  • FGU har en bred vifte af retninger, hvor det også er muligt at arbejde mere praktisk end bogligt.

  • Skolen har elever fra tre kommuner - Helsingør, Fredensborg og Hørsholm.

  • FGU Øresund har adresse på Fabriksvej 20 i Helsingør.

  • På grund af risiko for coronavirussmitte er det også muligt at få en virtuel rundvisning på skolen via linket: www.fguoresund.dk. Linket kan tilgås på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce