Annonce
Helsingør

Ny udvikling: Nu vil politikere helt frede omstridt areal for byggeri

Køerne aner ikke, at de står på meget omtalt jord. Foto: Lars Johannessen
Område ved Rasmus Knudsens Vej har splittet byrådet... og Enhedslisten.

HELSINGØR: Køerne står bare og gumler græs inde bag hegnet på Rasmus Knudsens Vej-arealet og aner ikke, at den jord, de står på, er disse ugers mest diskuterede kvadratmeter i Helsingør-politik. Partierne i byrådet kan slet ikke blive enige om, hvad der skal ske med området ud mod Esrumvej. Nu kommer et nyt forslag, som vil frede marken for kommende byggerier.

Jørgen Bodilsen fra Enhedslisten og Bente Borg Donkin SF  stiller forslaget på et møde i Helsingør Byråd mandag. Venstre er godt nok klar med et forslag om, at det grønne areal bliver friholdt for byggeri - dog kun i forbindelse med en aktuel lokalplan, som tillader byggeri af over 100 boliger, heraf mange almene.


Annonce

Området, som er pænt og værd at bevare, vil stadig være udlagt til boligbyggeri

Jørgen Bodilsen, Enhedslisten


Bodilsen og SF vil dog sikre, at arealet ikke bebygges i fremtiden og foreslår nu, at det bliver slettet som byudviklingsområde i overordnet planlægning.

- Venstre vil have området ud af denne her lokalplan, fordi det handler om almene boliger. Men området, som er pænt og værd at bevare, vil stadig være udlagt til boligbyggeri, og så kommer der med tiden bare et andet byggeri, siger Jørgen Bodilsen.

SF’s Bente Borg Donkin er enig og har dermed skiftet kurs i sagen. Hun peger på, at Venstre-forslaget åbner op for, at der om et år kommer et nyt forslag om byggeri.

Har lavet en aftale

Alt tyder dog på, at der ikke bliver flertal for forslaget. Ikke engang det andet medlem af Enhedslisten, Allan Berg Mortensen, vil stemme for.

- Jeg vil gerne have ry for at være en mand, som man kan holde en aftale med. Og jeg har lavet en aftale med andre partier, blandt andet SF, om, at der skulle bygges almene boliger på det sted, siger Berg Mortensen.

Som omtalt i Helsingør Dagblad forleden vil en del partier i byrådet have bebygget området. Andre overvejer støtte til Venstre-forslaget, men afviser den nye tanke.

- Vi kommer ikke til at frede det her område for byggeri i fremtiden, konstaterer Jens Bertram fra De Konservative, byrådets største parti.

Udlagt i årtier

Området ved Rasmus Knudsens Vej ud mod Esrumvej har været udlagt til boligbyggeri siden 1989.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce