Annonce
Helsingør

Ny undersøgelse: Det her serveres mest i Helsingør og resten af Nordsjælland

Nordsjællændernes mest serverede ret til aftensmad er hverken rødkål, snaps eller en kold øl. Det er stegt kylling eller frikadeller. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Karolines Køkken. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Det danske køkken kommer ind på en klar førsteplads over køkkener, vi tyr til, når der skal laves aftensmad i Helsingør kommune og resten af Nordsjælland.

SAMFUND: Stegt kylling eller frikadeller.

Det er, hvad der oftest bliver serveret til aftensmad i Helsingør kommune og resten af Nordsjælland. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Karolines Køkken.

De har således spurgt en lang række nordsjællændere ind til deres madvaner, og ikke meget har ændret sig i de seneste år. I hvert fald er det stadig det danske køkken, vi tyr til.

Annonce

- Det kommer ikke bag på mig, at nordsjællænderne elsker det traditionelle mad. Det hænger uden tvivl sammen med vores travle hverdag, hvor vi danskere har tendens til at ty til de nemme og velkendte opskrifter i hverdagen, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken gennem 27 år.

Det danske køkken

I undersøgelsen fortæller 57 procent af nordsjællænderne således, at stegt kylling er det, der oftest kommer på tallerknen, når aftensulten skal stilles. Næstefter kommer frikadeller med 53 procent.

Faktisk er danskernes uofficielle nationalret, spaghetti med kødsovs, ikke engang at finde i top fem over de mest serverede retter i Helsingør. Dog kommer det italienske ind på en top tre over mest populære køkkener i Nordsjælland.


Det er meget overraskende, at det i så høj grad er det danske køkken, vi ser som vores yndlingskøkken, og at for eksempel det italienske køkken ikke er mere populært.

Tove Færch, leder af Karolines Køkken


På en klar førsteplads kommer derimod det danske. 41 procent fortæller således i undersøgelsen, at deres yndlingskøkken er hjemlandets. Næstefter kommer det italienske med 19 procent, mens det thailandske sniger sig ind på en tredjeplads med fem procent.

Tove Færch har længe været leder af Karolines Køkken, som hvert år foretager en undersøgelse af danskernes madvaner. Arkivfoto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

- Det er meget overraskende, at det i så høj grad er det danske køkken, vi ser som vores yndlingskøkken, og at for eksempel det italienske køkken ikke er mere populært. Jeg tror, det handler om, at mange danskere er blevet så vant til den traditionelle pasta med kødsovs, at vi efterhånden ser den som vores egen – som en typisk dansk ret, siger Tove Færch.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor café i Helsingør i fare for at lukke: - Jeg sover ikke særligt godt for øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Perfekt start: FC Helsingør åbnede 1. division med sejr over Fremad Amager

Erhverv For abonnenter

Salget af skriveborde eksploderede: Nu investerer lokal møbelbutik millionoverskud

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Enghardt kom hjem med stil

Helsingør For abonnenter

Overfaldt pige ved benzinstation, men blev løsladt: Grov vold var ikke grov nok

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Helsingør indleder sæsonen med snæver sejr

Kultur

Nu skal speederen i bund: Sådan bliver Helsingør europæisk kulturhovedstad i 2032

Navne

Tragisk udgang på bisættelse: Pårørende fik det dårligt i kirken og døde

Sport

Se videoen: FCH-anfører kun tilfreds med sejr i premieren

Erhverv For abonnenter

Lars fik angst efter ansats svindel: Nu er hans virksomhed igen ovenpå

Helsingør

Lokal mand anholdt: Sigtet for tyveri af flere end 100 gasflasker fra campingplads og byggemarked

Annonce