Annonce
Helsingør

Nye roere deltog i roklubbens første kanindåb

Helsingør Roklub stod i spidsen for en munter kanindåb.

Helsingør Roklub bød nye unge roere velkomne i klubben på utraditionel vis.

Annonce

Helsingør: Helsingør Roklub, som holder til på Færgevej, stod i weekenden i spidsen for en ægte kanindåb af fem unge roere, hvor der også deltog forældre og søskende.

De unge blev døbt af "Kong Neptun" alias ungdomsafdelingsformand Line Pommer Hyttel, som roede ind til de "små kaniner", der forinden var blevet fanget af andre ungdomsroere og stod klar på broen. De var hver især iført kanindragt og udstyret med en gulerod, og blev døbt med skum, tang og fjer. Tilsidst fik de klippet deres ører af og bedt om at stille sig på rad og række og gå ud af bådrampen ned i vandet. Kong Neptun blev også smidt i vandet til stor fornøjelse for "kaninerne", fortæller ungdomsafdelingsformanden, som oplyser at kanindåben er en ny tradition krydret med gamle ritualer.

-De ældre ungdomsroere har også deltaget i en dåb med kong Neptun og er blevet smurt ind i ulækre ting. Men de har aldrig deltaget i en rigtig kanindåb, siger Line Pommer Hyttel.

Annonce

Årets kanin

Ved samme lejlighed blev der foretaget en kåring af årets kanin. En titel som tilfaldt ungdomsroer Hjalte Smith.

-Det er også et nyt tiltag. Det er sjovt, at de unge har lidt at kæmpe for. Pokalen er udelukkende af social karakter. Hjalte modtog den i år, da han har udviklet sin motivation til at ro rigtig meget, fortæller Line Pommer Hyttel.

Kanindåben blev rundet af med uddeling af diplomer, og bagefter deltog de nye roere sammen med forældre og søskende i fællesspisning. I alt 30 deltog i fællesarrangementet.

Helsingør Roklubs ungdomsafdeling tæller 14 medlemmer og og fem trænere. Der er træning to gange om ugen, men man behøver ikke deltage alle dage i træningen, hvis man går til andre aktiviteter eller der er andre grunde til man ikke kan deltage, forklarer Line Pommer Hyttel. Hun tiltrådte som ungdomsleder i februar måned.

tze

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce