Annonce
Helsingør

Nytårskur under tropiske forhold

Arkivfoto. Vintterbadere. Foto: Torben Sørensen

Hornbæks vinterbadere holdt nytårskur på østmolen lørdag eftermiddag. Vandet var så varmt, at det var lige før de skulle have svedebånd på ...

Annonce

Brrrr: Mellem 10 og 15 mænd og kvinder hoppede lørdag eftermiddag i vandet fra Hornbæk Vinterbadelaugs faciliteter på østmolen. Det var en kold oplevelse, mens sådan ser de koldblodige vinterbadere ikke på det.

- Det var jo lige før man skulle have svedebånd på, så varmt var vandet, sagde laugets formand Åse Kjær efter at hun selv var kravlet op af de forfriskende bølger i den bidende kolde vind.

- Vandtemperaturen ligger på omkring fire plusgrader, og det synes vi jo nærmest er tropiske forhold, fortsatte hun.

Annonce

Kransekage og bobler

Badeturen skete i anledning af vinterbadernes årlige nytårskur. Det betød også, at vikingerne havde gjort lidt ekstra ud af badekostumerne og blandt havde hat på under dukkerten.

Omkring 45 medlemmer var troppet op til arrangementet, men det var altså ikke alle, der supplerede deres tilstedeværelse med en tur i Øresunds bølger.

Der var da også andre fristelser knyttet til kuren, nemlig kransekage og champagne, som blev serveret og skænket op i klubhuset under noget mere humane temperaturer, vil mange sikkert mene.

Annonce

Holder resten af dagen

- Man bliver så glad. Man bliver simpelthen bare så glad, når man først kommer i vandet. Og det holder resten af dagen, siger Åse Kjær om vinterbadningsaktiviteterne, som i den grad griber om sig ikke kun i Hornbæk men overalt langs øst- og nordkysten.

Der er hundredevis af medlemmer af vinterbadelauget i Hornbæk, og mange står venter på listen indtil de også kan blive en del af det glade fællesskab med de dejlige faciliteter på østmolen.

Hornbæk Vinterbadelaug har til formål gennem udendørs badning hele året, herunder primært fra oktober til april, at opnå sundhed og velvære, og lauget er medlem af Hornbæk Idrætsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce