Annonce
Helsingør

Nyt coronatilfælde: Lokal skole sender to klasser og syv lærere hjem

Skolelederen på skolerne i Espergærde forventer, at der kommer flere coronatilfælde men håber på, at de ikke falder for tæt på hinanden. Foto: Lars Johannesen
Efter én elev torsdag morgen blev testet positiv for corona, er Grydemoseskolen sendt i alarmberedskab. Omkring 40 elever fra fjerde klasse er sendt hjem.
Annonce

ESPERGÆRDE: Én elev fra fjerde klasse på Grydemoseskolen blev torsdag morgen testet positiv for corona. Derfor sender skolen to klasser og syv lærere hjem.

Det oplyser Andreas Elkjær, der er skoleleder for skolerne i Espergærde.

- Der skal mere til, før vi lukker ned, siger han.

Andreas Elkjær blev bekendt med coronatilfældet tirsdag morgen. Foto: Lars Johannesen
Annonce

»En time ad gangen«

Andreas Elkjær forklarer, at de er i løbende kontakt med den ledende kommunale sundhedspleje, og at det på nuværende tidspunkt ikke er nødvendigt med flere hjemsendelser.

Viser nogle af de hjemsendte sig imidlertid at være smittet, er situationen en anden.

- Vi afventer testresultaterne. Lige nu tager vi en time ad gangen, siger skolelederen.


Der kommer helt sikkert flere tilfælde. Og det er vigtigt at berede sig på. Vi gør det så godt, vi kan.

Andreas Elkjær, skoleleder på skolerne i Espergærde


I så fald er de nødt til at klarlægge, hvem de smittede har været i tæt kontakt med. Det kan hurtigt løbe op i et højt antal. Især hvis der de smittede har søskende på samme skole.

- Syv lærere er jo forholdsvist mange. Kommer der flere, kan det blive svært dække timerne. I så fald kan vi blive nødt til at fjernundervise nogle af de ældre klasser, siger Andreas Elkjær.

Annonce

God kommunikation

Skolen har været i kontakt med de direkte involverede, ligesom at de har sendt information ud til forældre, og det har medført positive tilbagemeldinger.

- I det her tilfælde er jeg ikke blevet mødt af bekymrede forældre. I stedet har vi fået ros for kommunikationen, siger han.

Andreas Elkjær har netop skrevet ud til samtlige forældre på skolerne i Espergærde. I beskeden forklarer han, at de godt kan forberede sig på flere hjemsendelser.

- Der kommer helt sikkert flere tilfælde. Og det er vigtigt at berede sig på. Vi gør det så godt, vi kan, siger skolelederen.

Han håber på, at de ikke kommer for tæt op af hinanden, så skolen ikke ser sig nødsaget til at lukke ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce