Annonce
Helsingør

Nyt fodboldhold på vej: FC Prostata

Østerbro IF er en af de klubber, hvor der er kommet et FC Prostata. Nu kommer der en nordsjællandsk FC Prostata med udgangpunkt i Ålholm IF.

Fem kommuner, blandt dem Helsingør og Fredensborg, tilbyder træning og fællesskab for mænd, der rammes af prostatakræft.

Annonce

Nordsjælland: Det handler først og fremmest om fodbold, og dernæst om sygdommen.

Sådan beskriver Hans Jakob Helms, hvad han får ud af at spille for FC Prostata.

Rundt omkring i landet findes der en række FC Prostata-hold, hvor deltagerne har det til fælles, at de alle har fået prostatakræft.

Hvert år får 4500 mænd konstateret prostatakræft, og det er dermed den mest udbredte kræftform bland mænd.

Det kan være en stor udfordring at komme i gang med motion efter et sygdomsforløb. Forskning viser, at her er netop fodbold er en god motionsform, der både styrker kroppen og humøret.

Hidtil har der ikke været et FC Prostata-hold i Nordsjælland. Det vil Helsingør, Fredensborg, Halsnæs, Gribskov og Hillerød nu ændre på. De fem kommuner samarbejder med Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU om at oprette et lokalt hold.

Holdet kommer til at spille i Ålholm IF hver tirsdag mellem 18 og 19, med start den 20. august. Samme dag kan man få mere at vide på et opstartsmøde.

- Det er positivt, at der kommer et skræddersyet foreningstilbud til denne målgruppe. Ved at gå sammen om rekrutteringen i de nordsjællandske kommuner, øges antallet af potentielle deltagere, og jeg er sikker på, at vi vil få et bæredygtigt hold op at stå, siger Bo Hilsted, der er formand for Fritids- og Idrætsudvalget i Fredensborg Kommune

Fodboldklubben Ålholm IF skal stå for træningen.

Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

- Fodbold i klubben betyder alt for mit velbefindende og humør: Jeg får rørt mig. Jeg får ondt i alle mine muskler, så jeg kan mærke, at jeg lever. Og jeg har fået gode venner, siger Hans Jakob Helms, der er spiller fra FC Prostata-holdet i Østerbro IF.

Man kan læse mere om FC Prostata på www.dbu.dk/fxprostata.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce