Annonce
Helsingør

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

De ansatte der foretager lyntestene, holder til i det nuværende testcenter ved ForSea's færgeterminal. Foto: Lars Johannessen
Det er fortsat muligt, foreløbig til og med mandag, at blive lyntestet for covid-19 på det midlertidige teststed ved Helsingør Station. - Vores fornemmelse er, at der er et større behov, end det vi har oplevet indtil nu, siger Jeppe Handwerk, administrende direktør for Copenhagen Medical, som står testningen.

HELSINGØR: De nye skærpede indrejsekrav gav i weekenden nye testmuligheder for rejsende til Helsingør og alle andre, der gerne vil slippe for turen til Hillerød og benytte sig af muligheden for at få en gratis kviktest i Helsingør. Således blev der lørdag eftermiddag truffet en hurtig beslutning med det private firma Copenhagen Medical, som også står for lyntest-faciliteterne i Parken og Bella Center..

- Vi fik et opkald lørdag eftermiddag fra Hovedstadens Beredskab om, at der var et akut behov for testkapacitet. Klokken 18 var vi i Helsingør for at se på faciliteterne og gøre klar til at åbne søndag morgen, fortæller Jeppe Handwerk, administrende direktør, Copenhagen Medical.


Vi vil gerne blive her. Vi har en god og konstruktiv dialog med Hovedstadens Beredskab om at være her fast, såfremt der er et behov. Vi har kapaciteten til det

Jeppe Handwerk, administrende direktør, Copenhagen Medical


Annonce

160 blev lyntestet

Søndag aften klokken 17 var status, at omkring 160, primært pendlere, havde benyttet sig af muligheden for at blive lyntestet. Der er indtil nu ikke konstateret nogle smittede med covid-19.

- Det er primært pendlere, der er blevet testet Vores fornemmelse er, at der er et større behov, end det vi har oplevet indtil nu. Der er nok en del, der ikke ved, at vi er her. Foreløbig er vi her til og med mandag aften ( d. 11. januar. red). Vi vil gerne blive her. Vi har en god og konstruktiv dialog med Hovedstadens Beredskab om at være her fast, såfremt der er et behov. Vi har kapaciteten til det, siger Jeppe Handwerk.

Den nye udvidede testkapacitet er et tiltag,  Helsingør Kommune på sidelinjen har været i dialog med Region Hovedstaden om. Håbet er, at det også er muligt at tilbyde lyntest efter mandag, hvor aftalen udløber. Det skal, hvis det går som håbet, være et supplement til den mere følsomme PCR-testmetode.

- Vi håber på, at det kan lade sig gøre, at borgerne også fremadrettet kan blive kviktestet i Helsingør. Men det er ikke noget, vi kan sige noget sikkert om endnu, siger Martin Deichmann, områdeleder, kommunikation, Helsingør Kommune.

Annonce

Åben fra tidlig morgen til sen aften

De nye indrejse krav betyder, at test ikke må være ældre end 24 timer for indrejsende med et anerkendelsesværdigt formål. For indrejsende, som arbejder i Danmark må testen ikke være ældre end syv dage, oplyser Martin Deichmann.

Det kræver ikke tidsbestilling at få foretaget en lyntest, man skal bare møde op i testcenteret ved ForSea's færgeterminal ved perronen. Det er muligt at få foretaget en lyntest allerede mandag morgen fra klokken 05.45  frem til klokken 23.45. Det kræver ikke tidsbestilling, man møder bare op.

Tiltaget med lyntest kommer i kølvandet på at kommunen indenfor den seneste lille uges tid har lavet en aftale med Region Hovedstaden om udvidet testkapacitet i testcenteret ved ForSea's færgeterminal. Fremover kan man blive testet, via PCR-testmetoden,  tirsdag, onsdag og lørdag mod forudgående tidsbestilling. Tidligere har det kun været muligt at blive testet tirsdag og torsdag lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Inhabilitet i byrådet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Debat

Kronik: Vaccine og samfundssind

Annonce