Annonce
Sport

OL-top opretholder forbud mod politiske budskaber

Det kan blive dyrt for OL-atleterne at gå ned på knæ eller knytte næven, eftersom IOC har besluttet at opretholde forbuddet mod politiske markeringer. (Arkivfoto). Foto: Off/Ritzau Scanpix
Det er forbudt at vise eller ytre politiske budskaber under OL, og den beslutning fastholdes, meddeler IOC.

Hvis atleterne beslutter sig for at gå ned på knæ eller knytte næven under sommer-OL i Tokyo eller vinter-OL i Beijing, bliver de straffet.

Det er forbudt at lave politiske markeringer på podiet, banen eller ved officielle ceremonier.

Det bekræfter Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge Reuters og AFP.

I kølvandet på Black Lives Matter-bevægelsens mange demonstrationer og protester mod social uretfærdighed og raceulighed opfordrede mange organisationer ellers IOC til at ændre reglerne, så det blev tilladt for atleterne at ytre sig politisk under OL.

Men forbuddet mod politiske markeringer er altså blevet opretholdt. Beslutningen er kommet efter anbefaling fra atleterne, meddelte IOC onsdag.

En spørgerunde blandt 3547 atleter viste, at to tredjedele af atleterne svarede, at "det ikke er hensigtsmæssigt at demonstrere eller udtrykke nogen form for synspunkter" under OL.

I januar sidste år understregede og uddybede IOC i et tre sider langt dokument, hvordan politiske budskaber ikke var tilladt, og her fremgik det, at en "passende" straf vil blive uddelt, hvis atleterne ikke overholdt retningslinjerne.

Punkt nummer 50 i det olympiske charter forbyder atleterne at udføre nogen form for demonstrationer eller politisk, religiøs eller racerelateret propaganda i nogen form på de olympiske arenaer eller områder.

OL i Tokyo begynder 23. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce