Annonce
Helsingør

Om igen: Politikerne har lyttet til kritik af gadesalg

Det er placeringen af kaffescootere som denne, der nu skal på politikernes bord igen. Foto: Lars Johannessen)

Sagen skal behandles en gang til efter omtale i Helsingør Dagblad.

Annonce

Helsingør: Efter kritik af en ny kommunal ordning for mobilt gadesalg med kaffescootere, iscykler og den slags bliver ordningen nu sendt retur til fornyet behandlet i udvalget for by, plan og miljø. Det vil glæde caféejer Jan Nissen, der i Helsingør Dagblad kom frem med sin kritik af, at kommunen ville åbne for gadesalg på steder, hvor der lå etablerede caféer og lignende meget tæt på-

"Idéen med madvogne er skide god. Specielt hvis det er nogle steder, hvor der ikke i forvejen er caféer, eksempelvis Strandpromenaden eller Kongekajen. Men at der er lavet en plads lige over for min café og andre ved siden af Miss Coffee og Lagoni, er helt gak", sagde Jan Nissen fra Café Karisma i Stengade til Helsingør Dagblad.

Annonce

Kiær er enig

- Jeg er helt enig i kritikken fra Café Karisma, og den er blandt andet årsagen til, at vi nu har valgt, at sagen må tilbage til udvalget for by, plan og miljø. Så kan de finde ud af, hvor det er hensigtsmæssigt med placeringer af mobilt gadesalg, for eksempel ved at stikke en finger i jorden og tage en snak med de eksisterende caféer og lignende, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær efter et møde i Helsingør Byråds økonomiudvalg mandag aften.

Annonce

Tre millioner kroner

Kommunen ville have tilladt mobilt gadesalg på specifikt udpegede områder ved Stengade og Havnegade, Stationspladsen, Havnepladsen, Wiibroe Plads, Simon Spies Plads, ved Kulturværftet, i Prøvestenscentret, ved Mørdrupvej i Espergærde og stejlepladsen i Hornbæk og ved Hornbæk Havn. Det skulle koste 1.000 kroner per måned at få tilladelse til gadesalg i det forslag, som nu er sendt til ny behandling.

Til Helsingør Dagblad har Jan Nissen forklaret, at han betaler 26.000 kroner per måned i husleje for Café Karisma i Stengade, har lønudgifter for 70.000 kroner per måned og har betalt tre millioner kroner på indretningen… Og desuden arbejder 60-70 timer per uge sammen med sin hustru.

"Hvis jeg kunne lave det om og bare stille en kaffeknallert op i stedet for at investere alt det, jeg har gjort, ville det faneme være rart og nemt. Det ville der være penge i for mig, men man ville miste de 15 arbejdspladser, vi har her i caféen", sagde Jan Nissen til avisen forleden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce