Annonce
Helsingør

Omar og andre frivillige kæmper mod corona: - Det er vores pligt

Walid Taha, Imad Bayyoumi, Mona Tellawi, Mahmoud Abdul-Kader og Omar El-Louanzari har alle taget et kursus på to gange to timer, som har klædt dem på til at kunne svare på corona-spørgsmål. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
Sammen med fire andre i Klub Oliven har Omar El-Louanzari uddannet sig til coronaguide. Det skal hjælpe med at inddæmme smitten i områder som Nøjsomhed og Vapnagård.

HELSINGØR: - Jeg føler, vi gør en stor forskel. Ellers ville vi ikke gøre det.

Sådan siger Omar El-Louanzari, der er blandt de fem fra Klub Oliven, som har uddannet sig til coronaguides. Dermed har de gjort det til deres ansvar at begrænse coronasmitten mest muligt i Helsingørs multikulturelle områder.

- Vi har mange opgaver, men først og fremmest oversætter vi alle myndighedernes anbefalinger, så alle forstår dem, siger Omar.

Annonce

- Vi har en stor kontaktflade herude, så det er oplagt, at vi kan hjælpe med at guide folk gennem corona-junglen. Det kan være svært at finde rundt i alle restriktionerne.

Klub Oliven

Klub Oliven bliver drevet af en gruppe frivillige forældre blandt andet fra Nordvej og fokuserer på at hjælpe familier såvel som enkelte personer med alt fra lektier til integration. De samarbejder med forskellige af kommunens instanser. Blandt andet SSP.

Gensidig glæde

For nogle måneder siden tog Walid Taha, Imad Bayyoumi, Mona Tellawi, Mahmoud Abdul-Kader og Omar El-Louanzari et online kursus, hvor de lærte om selvisolation, nære kontakter, test, hygiejne og meget mere.


Det ærgrer mig, når man gør nogle problemer meget større, end de er. Coronavirusset kan ramme alle uanset etnicitet. Man skal se det fra flere vinkler.

Omar El-Louanzari, coronaguide


På dage med særligt mange vaccinationer i Helsingør har de fem coronaguides også hjulpet til med logistikken og meget andet. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Dermed blev de klædt på til at kunne svare på corona-spørgsmål, når de går rundt på deres mange ture for eksempel ved Nøjsomhed, Prøvestenen eller Vapnagård.

- Jeg møder rigtig mange mennesker, og stort set alle tager godt imod rådene. Det er en stor glæde for mig at kunne hjælpe. Nu, hvor jeg har muligheden for det, føler jeg, det er min pligt, siger han.

- Men for at være ærlig gør jeg det også, fordi jeg nyder det. Jeg kan godt lide at tale med mange forskellige mennesker. Det gør mig glad, tilføjer han.

Annonce

Fordomme

Som coronaguide oplever Omar og hans kollegaer, at folk tager imod råddene med stor velvillighed. Derfor føler han heller ikke, at diskussionerne har været berettiget eller nuanceret, når visse politikere har portrætteret multikulturelle områder som hensynsløse smittebærere.

- Det ærgrer mig, når man gør nogle problemer meget større, end de er. Coronavirusset kan ramme alle uanset etnicitet. Man skal se det fra flere vinkler, siger han og fortsætter:

Annonce

Gåpåmod

- Jeg oplever et stort gåpåmod. Ude i Nøjsomhed gør stort set alle, alt hvad de kan.

Også de unge har i perioder modtaget kritik for deres måde at håndtere coronavirusset og dets mange restriktioner, men heller ikke her, er kritikken berettiget, hvis man spørger Omar El-Louanzari.

- Nogle gange, selv om man gør alt, hvad man kan, bliver man smittet. Det kan ske for alle. Når jeg går rundt og taler med de unge, virker det som om, de passer på og tager de nødvendige forbehold, fortæller coronaguiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce