Annonce
Helsingør

"Onkel": - Jeg skaber liv i Helsingør

Fereydoun Ahmadi alias "Onkel": - Jeg har aldrig overtrådt loven og jeg har skabt liv i tomme lokaler.
Annonce

Helsingør Dagblad har mødt Fereydoun Ahmadi, som for tiden er direktør for Café Mahan i Bramstræde. "Onkel", som han kaldes, fortæller, at han har overholdt alle regler i forbindelse med de konkursramte og tvangsopløste firmaer, han har spillet en rolle i gennem årene.

HELSINGØR: De kalder ham "Onkel", fordi han hjælperde restauratører i Helsingør med udenlandsk baggrund, som ikke kan sproget og ikke kan se gennem alle de regler og bekendtgørelser, der gælder, når de vil etablere og drive spisesteder i byen.

Det er derfor hans borgerlige navn Fereydoun Ahmadi dukker op i forbindelse med stribevis af lokale spisesteder i Helsingør, som med jævne mellemrum skifter direktører og ejerselskaber.

I dag er Ahmadi selv direktør for Café Mahan i Bramstræde i Helsingør. Caféen ejes af et selskab, der hedder Revifront Finans ApS, og det ejes af en person, der har samme adresse som Ferey­doun Ahmadi.

Revifront er samtidig navnet på det revisorselskab i Helsingør, som varetager de juridiske og regnskabsmæssige aspekter af café-driften.

Skylder kun for p-bøder

Men det er alt sammen blot tilfældige sammenfald af navne, hævder Fereydoun som efter hvad han selv siger ikke ved, hvordan hans revisor håndterer de regnskabsmæssige sider af cafédriften.

Han lever udelukkende af den løn, caféens ejerselskab Revifront udbetaler til ham.

Men selvom Fereydoun Ahmadi, som Helsingør Dagblad kunne fortælle for et par uger siden, har haft relationer til over en snes konkursramte eller tvangsopløste virksomheder, så skylder han ifølge sit eget udsagn ikke nogen en krone.

- Jo, jeg skylder for nogle parkeringsbøder, som jeg fik på Torvet, lyder det fra Ferey­doun Ahmadi.

Offer for finanskrisen

Han bestrider at han skulle være konkursrytter og fortæller, at flere af de konkurser, han har været involveret i, fandt sted under finanskrisen.

- Men det er der intet forkert i, for mange andre virksomheder gik også konkurs i de år. Jeg prøvede bare at skabe liv i byen.

- De tomme lokaler, som var omkring Axeltorv, fik jeg sat gang i og ansat mennesker i, og så kom finanskrisen og jeg tabte penge – også på nogle ejendomme, jeg ejede, siger den iranskfødte cafédirektør, som kom til Danmark i 1984, og som fortæller, at han har en uddannelse som bygningskonstruktør.

Kioskejer på kontanthjælp

- Jeg åbnede en lille kiosk, mens jeg var på kontanthjælp i 1989. Jeg blev nødt til at starte for mig selv, for jeg kunne ikke finde et job inden for mit fag, fortæller Fereydoun Ahmadi.

HD: – Hvordan kunne du drive en kiosk, mens du var på kontanthjælp?

- Det kunne jeg heller ikke, og det fandt jeg hurtigt ud af, svarer han.

- Men jeg sidder her med et clean face, og det er jeg glad for. Der er ikke noget at sætte en finger på. Jeg følger alle regler, og jeg har personligt betalt mange, mange penge i skat og moms gennem alle årene. Jeg har aldrig gjort noget ulovligt og hvis man mener at jeg gør noget forkert, så må man udskifte ministeren, borgmesteren og politidirektøren – for jeg har rene linjer, siger Fereydoun Ahmadi.

Ingen fejl

Og hvad angår politiets midlertidige spiritusbevilling på Café Mahan, så er der heller ikke begået nogen fejl i den sammenhæng, hævder han.

- Man må ikke have en gæld på over 50.000 hvis man skal have bevilling og det har ejerselskabet, som har fået den midlertidige bevilling af politiet, heller ikke. Det drejer sig om en gæld på nogle og tyve tusinde kroner, siger Fereydoun Ahmadi.

HD: – Har selskabet så planer om at betale de penge tilbage?

- Ja, selvfølgelig, siger Onkel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce