Annonce
Kultur

Opfordring:  Vær med til at sætte dit præg på Kulturnatten

Kulturnatten plejer at være en begivenhed, der trækker mange mennesker til. Her et arkivfoto fra den seneste kulturnat. Foto: Lars Johannessen.
Arrangørerne af årets kommende kulturnætter glæder sig til at borgerne igen kan være sammen om at mødes i Tikøb, Hornbæk, Espergærde og Helsingør.

KULTURNAT: Kulturnætterne i Helsingør Kommune er et unikt lyspunkt i det begyndende efterårs mørke aftener, hvor det lokale kulturliv, handelsliv og foreningsliv sammen opfordrer borgerne til at være sammen i byrummene i Tikøb, Hornbæk, Espergærde og Helsingør, det oplyser Helsingør Teater på vegne af arrangørerne i en pressemeddelelse.


Vi er godt klar over det er et kort varsel, vi kommer med, ikke mindst for arrangørerne af arrangementer, men vi håber at alle de lokale foreninger, kulturorganisationer og handelslivet har samlet kræfter og er klar til at bidrage til en helt enestående Kulturnat Helsingør i år

Jens Frimann Hansen, teaterleder og medlem af Kulturnat Helsingørs styregruppe


Annonce

I 2020 måtte Kulturnat Helsingørs styregruppe erkende at den aktuelle Covid-19 situation ikke harmonerede med at samles til musik på hjørnerne af Helsingørs gågader, fællesspisning i Tikøb, fakkeloptog gennem Hornbæk og koncerter og liv på alle torvene i Espergærde centret. Men i år er Kulturnatten tilbage og igen med hele to kulturnætter, de to sidste fredage i september.

Kulturnat to fredage i træk

Fredag den 17. september er kulturnatten i Tikøb og Hornbæk, og fredag den 24. september er det i Espergærde og Helsingør at byernes kulturinstitutioner, handelslivet og det lokale foreningsliv kan åbne dørene og sammen med byens borgere skabe en livgivende aften i de ellers stille efterårsgader.

- Vi er godt klar over det er et kort varsel, vi kommer med, ikke mindst for arrangørerne af arrangementer, men vi håber at alle de lokale foreninger, kulturorganisationer og handelslivet har samlet kræfter og er klar til at bidrage til en helt enestående Kulturnat Helsingør i år, siger teaterleder Jens Frimann Hansen fra Kulturnattens styregruppe. Han glæder sig over, at vi nu igen må samles i det offentlige rum uden restriktioner, men selvfølgelig med omtanke.

Annonce

Frit valg igen

Årets inspirationstema er: "Frit valg – igen". Det henviser til, at der i 2021 afholdes kommunalvalg i Helsingør, men også til Kulturnatten som et overflødighedshorn af aktiviteter og tilbud, som man rent faktisk bliver nødt til at vælge mellem, for man kan forhåbentlig ikke nå dem alle, oplyser arrangørerne. Traditionen tro vil der være en fælles afsluttende begivenhed i Helsingør den 24. september. Detaljerne om afslutningen, tid og sted vil blive meldt ud ved en senere lejlighed, oplyses det.

Annonce

Husk at melde dig til

Som en del af dét samarbejde, der i foråret startede op mellem Helsingør Kommunes handels- og kulturliv, om at gøre opmærksom på hele kommunens mangfoldighed af kultur- og handelsoplevelser, er Kulturnattens hjemmeside i år flyttet til en ny adresse: www.helsingorguiden.dk/kulturnat2021 . Det er her man som arrangør indtaster og tilmelder sine planlagte aktiviteter, og her man kan finde programmet online, efterhånden som arrangementerne tilmeldes.

- Har du en god idé til en aktivitet på én af årets kulturnætter er det nu, du skal i gang med planlægningen, lyder opfordringen.

Annonce

Husk at søge om tilladelse

Kulturnattens sekretariat og styregruppe har  udelukkende en koordinerende funktion. Alle arrangører, store som små, skal derfor selv sørge for de praktiske foranstaltninger omkring aktiviteter. Har man ikke et fysisk sted at afholde sin aktivitet gælder det om at finde en legekammerat, der kan lægge hus eller fortov til.

Ønsker man at arrangere noget i byernes offentlige rum skal man sørge for at få en tilladelse hos Helsingør Kommune.

Drejer det sig om området omkring Kulturhavnen er det Kulturhavnens sekretariat man skal tage fat i. Kontaktoplysninger findes på hjemmesiden, oplyser arrangørerne.

Kulturnattens styregruppe har desværre ikke mulighed for at uddele de mindre tilskud, man i tidligere år har kunnet ansøge om, oplyses det.

Tilmeldingsfrist til årets trykte Kulturnat-program er mandag den 1. september klokken 12  for alle byer. tze

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Børnene var Asgers drivkraft: - Jeg møder jævnligt folk, der fortæller mig, at min far var den mest fantastiske lærer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Annonce