Annonce
Helsingør

Oplev DM Langbane i svømning i Helsingør

Sarah Bro gav autografer i Helsingør til DM for årgangssvømmere i 2016. (Fotograf: Lars Jensen)

Internationale topsvømmere fra først og fremmest Danmark, men også Frankrig, Finland og Estland er blandt deltagerne til DM på langbane, der i år afholdes i Helsingør Svømmehal fra den 11. til den 14. juli 2019.

Annonce

Svømning: Helsingør Svømmeklub er vært for Danmarks absolut bedste svømmere ved DM Langbane 2019. Ikke mindre end 59 klubber fra ind- og udland deltager med deres toptalenter inden for svømning.

DM er for mange svømmere kulminationen på alt den hårde træning, der er lagt i bassinet det sidste år. Det er svømmernes mulighed for at slutte sæsonen af med et brag, og give den en sidste skalle inden der venter en velfortjent sommerferie.

Dog venter der et VM først for mange af de både danske og internationale topsvømmere, der er blandt deltagerne til DM.

OL-stjernerne Sarah Bro og Daniel Skaaning er blandt deltagerne. For Sarah Bro er det et glædeligt gensyn med Helsingør Svømmehal, da hun til Danmarks Årgangsmesterskab i 2016 overrakte medaljer til de yngre Danmarksmestre, og gav autograf til de mange fremmødte.

- Vi ser frem til igen at få besøg af vores danske OL-stjerner. For de yngre svømmere er det til stor inspiration at møde de stjerner, som de til dagligt følger på deres sociale medier, udtaler formand for Helsingør Svømmeklub, Lars Heeno Rasmussen.

Annonce

Lokal opbakning

At Helsingør er vært for DM i svømning hænger rigtig godt sammen med Helsingør Kommunes satsning på at tiltrække større sportsevents til byen. Et arrangement som dette tiltrækker mange deltagere og tilskuere til byen. Fx har Comwell Borupgaard hjulpet arrangørerne med at sammensætte en attraktiv hotelpakke for DM-deltagerne.

Hele planlægningen af DM er sket i et meget tæt samarbejde med Helsingør Svømmehal, og med stor lokal opbakning fra blandt andet stævnets hovedsponsor Rema 1000 i Helsingør, samt Miss Bagel og Espergærdes lokale gourmetkok Jacob Ernst.

- Vi oplever stor velvilje og støtte hos det lokale erhvervsliv og klubbens medlemmer, og netop derfor har vi i Helsingør mulighed for at gøre et danmarksmesterskab til noget ganske særligt, tilføjer Lars Heeno Rasmussen.

Annonce

Ny svømmehal vil tiltrække talenter

Svømmeentusiaster har i år ekstra meget at fejre, da det i sidste måned blev offentliggjort, at Helsingør skal have ny svømmehal. Den skal ligge ved siden af den eksisterende hal.

- Det er et helt fantastisk talentarbejde, der udføres i Helsingør Svømmeklub, men der har manglet vandtid. Der kommer flere mindre nye bassiner, og så renoverer vi vores 50 meter-bassin. Det betyder, at Helsingør Svømmeklub får mere vandtid, udtaler Jens Bertram, formand for Idræts- og Fritidsudvalget.

Nu kommer det store arbejde med at finde ud af, hvad den nye svømmehal skal indeholde, og her bliver Helsingør Svømmeklub en vigtig samarbejdspartner.

- Vi skal have noget, som bliver til glæde for Helsingør Kommunes mange borgere, og som kan understøtte Svømmeklubbens vision, tilføjer Jens Bertram.

I år tager Helsingør Svømmeklub kommunikationen ind i nye tider. På klubbens Instagramprofil vil der være mulighed for at følge svømmerne i deres optakt til DM og deres deltagelse i stævnedagene. Vil du gerne opleve stævnet gennem svømmernes øjne? Så kan Helsingør følges på Instagram: @helsingor svommeklub, hvor svømmerne i mere uformelle rammer giver indblik i, hvordan det er at være til DM Langbane 2019.

DM Langbane afvikles i Helsingør Svømmehal, Borgmester P. Christensensvej 14 i Helsingør fra torsdag den 11. juli til søndag den 14. juli. Alle interesserede er meget velkomne til at komme forbi og følge kampen om DM-guldet og nyde lidt godt i Café Kronborg, hvor al overskud går til Helsingørs konkurrencesvømmere.

En særlig stor tak til alle svømmeklubbens sponsorer, som bl.a. omfatter Comwell Borupgaard, Hildon, Coffee Trade, Miss Bagel, Dancover, Pearly, Jacob Ernst og særligt til hovedsponsor Rema 1000 Helsingør, samt alle klubbens egne frivillige medlemmer.

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce