Annonce
Erhverv

Mange nye, små virksomheder i Helsingør: - Det er flot. For hver dag er en eksamen, hvor man skal bevise sit værd og sine evner

Kæresteparret Nicolai Schimmel og Dine Schimmel er blandt de nye iværksættere. De har åbnet antikforretning på Stengade i Helsingør. Foto: Charlotte de la Fuente
Der er god grund til at knytte næven i begejstring over iværksætterne i Helsingør Kommune. Antallet af nye enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder (PMV) var i første halvår et godt stykke over niveauet fra samme periode sidste år.

Hvis nogen frygtede, at den danske iværksætter-lyst var slukket efter mange måneder med coronavirus, er det tid til at ændre opfattelse. Iværksætterkulturen lever i allerhøjeste grad, viser nye tal fra CVR (Det Centrale Virksomhedsregister).

I årets første seks måneder blev der stiftet ni procent flere enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder i Helsingør Kommune. Lidt over gennemsnittet på landsplan, hvor var stigningen syv procent.

Antallet af nystartede virksomheder gik dermed fra 162 i første halvår 2020 år til 176 i første halvår 2021. For nabokommunerne er der stor spredning: Fredensborg er i top med en fremgang på 25 procent, Hillerød ligger på otte procent, mens Gribskov er gået lidt tilbage med minus tre procent.

Annonce

- Det var absolut ikke attraktivt at kaste sig ud i livet som selvstændig sidste år, hvor konsekvenserne af coronavirus gang på gang udfordrede erhvervslivet. I er det lys er det voldsomt positivt, at antallet af nye virksomheder er steget i årets første seks måneder, både på landsplan og i størstedelen af kommunerne. Iværksætterlysten lever i allerhøjste grad, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Visma Dinero, som står bag det regnskabsprogram, der har behandlet data.

- Når man starter egen virksomhed, er det samtidig begyndelsen på et helt nyt kapitel. Hver dag er en eksamen, hvor man skal bevise sit værd og sine evner. Det er flot, at mange har lyst til og mod på at påtage sig den udfordring og er klar på at bevise, at de kan skabe en økonomisk bæredygtig virksomhed med omsætning, overskud og alt andet, der dertil hører.

Stigning næsten alle steder

Den positive udvikling skinner tydeligst igennem i landsdelen Bornholm. Her er antallet af nye enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder steget med hele 17 procent.

Generelt er der positive tal hele vejen rundt. I hele ni af 11 landsdele er antallet af nye virksomheder steget fra første halvår 2020 til første halvår 2021. Kun i Vestjylland og Østsjælland er antallet faldet - begge steder dog kun med én procent.

Det samme gør sig gældende på kommuneniveau. I 68 kommuner er antallet af nye virksomheder enten uændret eller steget. Den største fremgang er sket i Høje-Taastrup (47 procent), Dragør (41 procent) og Kerteminde (40 procent) Kommuner.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Danmark For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Annonce