Annonce
Nordsjælland

Organiseret grisejagt på Hornbæk Strand

Kuglen kastes i en bue mod grisen, og det er svært at få både hastighed og buen til at passe. Foto: Lars Johannessen.
De store finesser er tabt, når man dyster i petanque i sandet. Det var Grise Kysserne bedst til at udnytte.
Annonce

Hun har strakt sig på tæerne og krummet ryggen, kuglen er kastet af sted. Nu handler det bare om at se, hvor godt øjemålet egentlig var.


Det er noget helt særligt at spille på sand. Her er der kun een ting, der tæller, og det er at komme så tæt på grisen som muligt.

Jørgen Timmann, stævneleder


Det gjaldt om at beregne længden rigtigt og så om at få sendt kuglen afsted i den rigtige bue, da der lørdag for 26. gang var Strandpetanque på Hornbæk strand. Der er mange andre finesser i petanque, men dem kan man glemme her.

- Det er noget helt særligt at spille på sand. Her er der kun een ting, der tæller, og det er at komme så tæt på grisen som muligt, siger Jørgen Timmann, der selv er en habil petanque-skytte. Grisen er den lille kugle, som spillet foregår omkring.

Annonce

Social turnering

Jørgen Timman har været på det vindende hold de elleve gange han selv har deltaget i stævnet. Sidste år var han ikke med, men igen i år kunne han notere sig en sejr, da Grise Kysserne, der er en blanding af spillere fra Fredenborgs og Hornbæks petanqueklubber slog det rene Hornbæk-hold Hajerne i A-finalen. I B-finalen var det "De sorte kugler", der vandt over "The Bitch Boys".

Stævneleder Jørgen Timmann vandt med Grise Kysserne turneringen. Foto: Lars Johannessen.

- Det er nu mest en social turnering. Udover selve konkurrencemomentet så var der lagt meget stor vægt på det sociale element i dagens arrangement. Elitespillere havde mixet hold med spillere med lidt eller ingen erfaring netop med det sigte, at det skulle være en hyggelig og sjov dag for alle. Og det var det også…ganske som altid, fortæller Jørgen Timman, der kunne glæde sig over at tureningen var blevet lagt på en solskinsdag mellem to dage med regn.

Annonce

Begrænset antal

Også her har covid 19 forsøgt at spænde ben. Det var med ret kort varsel at Hornbæk Petanque fik tilladelse fra Naturstyrelsen til at holde turneringen, og deltagertallet var også begrænset. Ved tidligere turneringer har der været mere end dobbelt så mange hold og  over 100 spillere med, men denne gang var grænsen sat ved 8 hold og 48 deltagere, hvilket Jørgen Timmann egentlig synes var passende, når man skulle leve op til covid-19-anbefalingerne.

Huen var mere eller mindre ny hos holdet Studenterne. Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce