Annonce
Helsingør

På biblioteket er der plads til alle

Receptionen på Kulturværftet er skærmet af, og der er opstillet spritbeholdere ved indgangen og på etagerne. Foto: Mette Ziemendorf Ringsted.
Bibliotekerne spritter af, holder afstand og tilbyder håndsprit og sæbevand for at sikre et trygt besøg. For børnene er der åbnet et nyt rum på Kulturværftet, hvor I kan besøge Lotte og Totte.

Nogle ting er, som det plejer. Bibliotekarerne sidder klar til at hjælpe med at finde en god roman eller en sjælden artikel gennem de digitale baser. Og du kan printe, nyde en avis med udsigt til Kronborg eller fordybe dig i et studierum.

Men meget er alligevel anderledes. Overalt møder du skilte, afstribninger, klistermærker og spritbeholdere. Men du møder også mennesker. Og der er plads til alle på Helsingør Kommunes Biblioteker. Også i en coronatid.

Annonce

Sprit af, tør af, om igen

Bibliotekets medarbejdere gør sig hver dag umage for at sikre en tryg og god oplevelse. Flere gange om dagen kan du se ansatte i aktion med klude, sprit og sæbevand, når de tørrer kontaktpunkter og overflader af. Bibliotekarbordene og receptionen er skærmet af, der er spritdispensere mange steder på bibliotekerne, og alle ansatte bærer visir eller mundbind. Det kan godt være udfordrende at forstå, hvad der bliver sagt gennem værnemidler, men det plejer at lykkes ved fælles hjælp.

Der er publikumscomputere nok, og der står sæbevand til fri afbenyttelse i studierummene.

Annonce

Besøg Lotte og Totte

For tiden kan I besøge rummet ”Lotte og Totte og alle de andre” på Kulturværftet i børnebiblioteket. Her finder I bøger til børn i alderen 0-3 år og en masse andet sjov.

I kan låne huskespil, billed- og lydlotteri, puslespil, ordkort og bordteater og andet. Det kan bruges til at styrke koncentrationen, hukommelsen eller forståelse af omverden. Og så understøtter legen barnets sproglige udvikling. I rummet kan I slå jer ned og kigge på bøgerne og finde den helt rigtig bog til jer. I er omringet af bøger med hunden Ib, elefanten Carl og selvfølgelig Lotte og Totte.

Annonce

Afstand til arrangementer

Alle tilskuerpladser og fælles kontaktpunkter som håndtag og armlæn rengøres før hvert arrangement. Og så er hvert andet sæde tomt. Familie og bekendte har også et tomt sæde imellem sig. Til børnearrangementer kan familierne godt sidde sammen. Så længe det samlede antal personer ikke overskrider COVID-19 restriktionerne for arealet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Glade stamkunder fejrede genoplukningen af de kolde bajere: - Men en ting kunne de godt undvære

Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Debat

Debat: Inhabilitet i byrådet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce