Annonce
Navne

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Stine Ebbesen er dramaturg og Sofie Kristiansen instruktørassistent på forestillingen "Lost communication", der er en del af årets Passage Festival. Foto: Claus Kjærsgaard
Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen spiller en vigtig rolle bag kulisserne for forestillingen Lost In Communikation/Fænomentet Peer. De bliver ved med at vende tilbage til Passage-festival, der har været med til at præge deres karrierevalg.

HELSINGØR: For Stine Ebbesen startede flirten med Passage-festivalen for syv år siden, mens Sofie Kristiansen er med for første gang i år. Nu står de foran et bjerg af bøger med en rejseskrivemaskine på toppen. Bogbjerget ligger på scenen i Industriforeningens teatersal i ”Strien” i Stengade i Helsingør.

Her arbejder både Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen bag kulissen på forestillingen "Lost Communication/Fænomenet Peer", der er en del af Passage Festival.

Mere kunstnerisk indhold

Titlen er på en måde lidt ironisk, for der er nærmest tale om en funden kommunikation med teaterverdenen for de to helsingoranere, der kommer fra hver sin baggrund.

Stine Ebbesen, der har opgaven som stykkets produktionsdramaturg er den af de to, der nu har et klarest billede af sine fremtidsplaner.

-Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde som dramaturg, og gerne med endnu mere kunstnerisk indhold, fortæller Stine, der er født i Helsingør. Familien flyttede til København da hun var syv år, og hun bosatte sig i Slagelse, da hun begyndte at læse engelsk og teatervidenskab i Odense. Nu bor hun igen i Helsingør.


Det var et meget udadvendt job med en stor kontaktflade. Lige fra samtaler med et meget stringent kontorpersonale i en lufthavn til at tale med en sydfransk kunster, der ikke forstår ret meget engelsk.

Stine Ebbesen


Stine Ebbesen begyndte som frivillig for Passage Festival i 2014 og har haft  projektansættelser i 2016, 2017, 2018 og 2019 på passagefestivalen.

Annonce

Koordinator

Undervejs har hun varetaget mange praktiske opgaver, for eksempel den ikke helt enkle opgave med at koordinere rejser og ophold for de udenlandske teatergrupper.

- Det var et meget udadvendt job med en stor kontaktflade. Lige fra samtaler med et meget stringent kontorpersonale i en lufthavn til at tale med en sydfransk kunster, der ikke forstår ret meget engelsk, fortæller Stine Ebbesen.

Sofie Kristiansen sørgede for at der kom teater på U/Nord og har nu fået chancen som instruktørassistent . Foto: Claus Kjærsgaard

For Stine har det ikke været rampelyset, der har tiltrukket hende, selv om hun allerede som barn blev indfanget af den magiske stemning, når hun sammen med forældrene så teater.

- Dengang havde jeg svært ved at forklare, hvad det var jeg synes var så magisk, fortæller hun i dag, hvor hun er kommet tættere på en definition. Og det er altså ikke at stå i forgrunden selv.

- Jeg kunne ikke drømme om at stå på scenen, slår hun fast. Men hun har opdaget, at det er hele produktionen, iscenesættelsen og flowet bag kulisserne, der for hende er magien. Derfor er hun med årene også blevet mere og mere involveret i den kunstneriske proces. Som dramaturg er hun tæt sparringspartner med instruktøren, og hun kommer med sine vurderinger af hvad der virker og ikke virker i alle mulige sammenhænge. Lige fra lyssætning over dialog til kulisser og den praktiske afvikling af forestillingen.

Annonce

Nye muligheder

Det har taget Stine lidt tid og forskellige opgaver at finde ud af, hvad hun gerne vil, men nu er hun til gengæld helt klar i mælet: Hun vil fortsætte af det kunstneriske spor hun allerede er i gang med.

Mens Stine Ebbesen er 32 år og helt afklaret, så er Sofie Kristiansen 19 år og stadig ret åben over for sin fremtid.

Stine Ebbesen har været aktiv i Passage Festival siden 2014. Foto: Claus Kjærsgaard

Sofie Kristiansen er i gang med et sabbatår efter sidste år at være blevet HTX-student på U/Nord. Her sørgede hun for at skolen for første - og måske eneste - gang fik en teaterforestilling. Det var en forestilling, som hun selv instruerede.

Sofie var egentlig meldt til en sommercamp hos Passagefestivalen, da hun fik tilbuddet om at blive instruktørassistent for forestillingen. Arbejdet har bekræftet Sofie i ,at det er i den kreative branche hun gerne vil arbejde, men det er ikke sikkert, at det bliver som instruktør. I løbet af arbejdet med "Lost in communication" har Sofie nemlig også fået lov til at arbejde med stykkets lydside, og den tekniske udfordring har givet hende nye muligheder.

- Jeg har fået øjnene op for en anden del af teatret jeg også er interesseret i, og kigger efter uddannelse i  den tekniske del, med lys og lyd.

Annonce

Ros til Charlotte

Fælles for de to er, at de ikke har noget ønske om at stå på scenen, og så spiller instruktøren Birgitte Christensen en stor rolle for dem begge.

- Vi arbejdede begge sammen med Brigitte Christensen på forestillingen Lyden af os efteråret 2020 og det er på den baggrund at hun i foråret 2021 kontaktede os begge angående denne forestilling, Lost in communication.

Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen arbejder bag kullisserne under Passage, selv om det kun er for fotografen at de sidder så stille. Foto: Claus Kjærsgaard

Sofie lægger ikke skjul på, at hun synes at hun har fået en stor chance ved at arbejde sammen med Stine og Birgitte Christensen, der er instruktør.

De to helsingoranere er blevet ført sammen af Passage-festivalen, og de vil nok helt sikkert være med igen næste år. Men stadig bag kullisen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Helsingør

Natteaktion i Helsingør: 12 røg i politiets fælde

Navne For abonnenter

Claus så sin datter blive gift fra sengen på hospicet: Børn og børnebørn betød alt for ham

Navne

Amalie lever for livet under vandet: Vil gøre guldbras og rødhaj lige så sexede som pandaer

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Avisernes dom før Helsingørs topbrag: Sådan ender kampen

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Sport

FC Helsingør i direkte duel om førstepladsen: - Vi er et fuldstændig fantastisk sted

Helsingør For abonnenter

Beboere frygter 48 meter høj mobilmast: Det smadrer landsbyen

Debat

Normalen er og bør ikke være først at få bad efter en måned

Annonce