Annonce
Helsingør

Pensionister får dejlig overraskelse: Julegave midt i coronatiden

Der var glæde blandt pensionisterne, der var med på premiere-dagen for den nye indkøbsordning i Espergærdecentret. Foto: Lars Johannessen.
Premiere på ny indkøbsordning i Espergærdecentret for pensionister, der har brug for hjælp. Helsingør Kommune donerer transporten.
Annonce

PENSIONISTLIV:  Hvis man ikke vidste bedre, kunne man fristes til at tro, at det onsdag formiddag allerede var blevet juleaften i Espergærdecentret. Glade pensionister myldrede rundt i centret med og uden rolLatorer, både for at købe dagligvarer, lade sig inspirere til de første julegaver og for at spise forkost og hygge sig i godt selskab.

En ny indkøbsordning for pensionister havde onsdag formiddag premiere i Espergærdecentret. 12 frivillige hjælpere stod klar til at modtage , da de to busser fra Helsingør Turistfart kørte op foran centret og åbnede dørene til et par hyggelige timer for pensionisterne.

Annonce

Hun tog initiativet

Initiativet er taget af Tove Schou Kämmerer, der har arbejdet inden for sosu-branchen de sidste flere år i Fredensborg Kommune.


Nu arbejder jeg derfor kun tre dage om ugen Men jeg har fortsat lyst til at gøre noget godt for de ældre og derfor er ideen med en ny indkøbsordning opstået.

Tove Schou Kämmerer, 76 år, initiativtager til den nye indkøbsordning for pensionister


Sidste år fyldte Tove 75 år og blev her tvunget til at gå på pension. Og dermed er der sat en begrænsning på, hvor store arbejdsindtægter man så vil have, hvis man ikke vil tilbagebetale sin pension i skat.

- Nu arbejder jeg derfor kun tre dage om ugen, siger nu 76-årige Tove, der nu også har nedlagt sit eget firma Omsorg og Pleje.

Tove Schou Kämmerer her sammen med centerchef Ulla Louring-Andersen og chauffør Jørgen Munch Jørgensen, da indkøbsordningen for pensionister i går havde premiere i Espergærdecentret. Foto: Lars Johannessen

- Men jeg har fortsat lyst til at gøre noget godt for de ældre, og derfor er ideen med en ny indkøbsordning opstået. Den er blevet til i et rigtig godt samarbejde med Helsingør Kommune og Espergærdecentrets chef Ulla Louring-Andersen.

Sådan foregår det

Hver anden onsdag formiddag hentes de ældre, der er tilmeldt, på deres egen adresse af en fast chauffør i Helsingør Turistfart og bliver kørt sikkert og trygt frem og tilbage. Alle gældende coronahensyn med afspritning og mundbind bliver der taget højde for, ligesom der maksimalt er 10 personer i hver bus.

Indkøbsturen i EC sluttes med et besøg på Nissens Café, hvor man selv kan købe sin frokost eller en kop kaffe.

Man kan ringe til arrangøren på tlf. 40465026 for at høre, om der er ledige pladser.

Foreløbig gennemføres indkøbsordningen frem til april næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce