Annonce
Helsingør

Per og Bente har camperet i Helsingør i 38 somre

- Vi skal helst have et ophold på Helsingør Camping et par gange om året, siger Per Sørensen, tidligere direktør på det daværende Wiibroe Bryggeri, sammen med sin kone Bente og deres to børnebørn William og Valdemar. Foto: Lars Johannessen Foto: Lars Johannessen

Glem alt om charterrejser til Sydens sol og flyrejser til storbyer. Vi er i stedet blevet ellevilde med campinglivets mange glæder. Helsingør Camping melder allerede først på sæsonen om alt udsolgt.

Annonce

Helsingør: Helsingør Camping, en af landets mest populære campingpladser, må allerede nu, allerførst på sæsonen, melde om alt udsolgt.

Og som noget helt usædvanligt for denne campingplads er der lige nu udelukkende danske nummerplader på biler og campingvogne, hvor der ellers plejer at være en mindre invasion af norske og svenske gæster.

- Vi oplever en kæmpe stor interesse i år. Og på grund af coronaens grænselukninger så er det jo danskere, der er her nu. På dette tidspunkt af året plejer vi ikke at have et så kæmpe stort rykind som nu, hvor alle pladser er optaget. Vejret gør selvfølgelig også sit. Men hovedårsagen er jo, at vi alle har været mere eller mindre spærret inde i to måneder i coronakrisen, og nu har vi det ligesom køer, der skal på græs. Vi skal bare ud. Uden sammenligning i øvrigt, smiler Nicolai Hansen, bestyrer på Helsingør Camping.

Annonce

Venter på grænseåbning

- Vi bliver også kontaktet af rigtig mange gæster fra de andre nordiske lande, ikke mindst nordmænd, der nærmest sidder med foden på speederen i deres autocamper, parat til at køre til Danmark, så snart de får lov til at krydse grænserne.

- Vi har også haft unge fra København, der til daglig bor i en lejlighed inde midt i byen. Lige da vi blev "sluppet løs", fik vi besøg af et ungt par, der til daglig bor i en lille lejlighed i København. De havde netop købt en mindre campingvogn af ældre dato. Da de kørte herfra efter nogle dages ferie, sagde de "vi kommer tilbage. Næste gang i en nyere og større campingvogn". De blev bidt af campinglivet lige på stedet, fortæller Nicolai Hansen.

Annonce

Tæt på alting

Blandt gæsterne finder vi Per Sørensen med sin kone Bente og deres to børnebørn William og Valdemar. Til daglig bor de i Valby ved Helsinge, men helst to gange om året skal de helst til Helsingør med deres campingvogn. Per Sørensen er tidligere direktør for det daværende Wiibroe-bryggeri i Helsingør, og det var i den tid, han kom til at holde meget af byen.

- Selv om vi kører landet rundt med vores campingvogn og også til udlandet og har gjort det, siden vores børn var små, ja, så skal vi altså til Helsingør, helst to gange om året. Nu har vi jo vores to børnebørn med, og de nyder det. De får legekammerater på pladsen lige med det samme, og vi ser dem stort set ikke i løbet af dagen, fortæller Per Sørensen.

Gåafstanden til bymidten, til færgerne til Sverige, til Værftets Madmarked og udsigten ud over stranden og Øresund og den gode stemning på pladsen er de attraktioner, der har tiltrukket dem til feriedage på Helsingør Camping i nu 38 år.

Annonce

Statister i film

Kirsten og Otto Mortensen fra Frederiksværk besøger også Helsingør Camping et par gange årligt.

- Vi kan også godt lide at køre blandt andet til Sønderjylland og videre ned i Tyskland, men vi kan ikke undvære et par ture til Helsingør. Og den tradition har vi dyrket siden 1980'erne.

Ægteparret Mortensens anden lidenskab er også forbundet med Helsingør. Som frivillige statister i tv-serien Sommerdahl, optaget i Helsingør.

- Vi krydser fingre for, at corona-situationen snart bliver sådan, så der genåbnes for optagelserne. Vi har meldt os under fanerne igen. Og så vil vi bo her på campingpladsen under optagelserne.

I næste weekend gennemføres en gammel tradition på Helsingør Camping. Nemlig det store pinsemorgenbord på den anden side af hækken ud mod stranden. Det fælles morgenbord kombineres med en fælles frisk morgendukkert i Øresund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce