Annonce
Sport

Perfekt sejr til Nordsjælland: Har fået point mod alle modstandere

Ellevilde Nordsjælland-spillere med champagne og pokal efter kampen. Foto: Claus Birch
HEI Skæring blev skåret midt over af nyoprykkede Nordsjælland Håndbold i Helsinge.

Sæsonens sidste kamp for Nordsjælland Håndbold var ikke meget mere end en omgang træning. Mange var sparet for at samle kræfter til fredagens pokalkamp ude mod HØJ Elite i Jyllinge. Oprykningen var blev sikret mod Skive fH, og Simon Dahls tropper kunne således gå aldeles upressede til kampen mod HEI Skæring.

Ind og ud af Nordsjælland Håndbold

IND

Jesper Dahl, Hakan Sahin, Jimmi Gabriell Andersen og Andreas Maagaard.

UD

Nicolas Lundbye Kristiansen, Andreas Nielsen, Anders Agger, Marcus Holmén, Tobias Rasmussen og Benjamin Jørgensen.

På trænerbænken stopper Torben Nielsen. Han afløses af NH-talentchef Laurids Søgaard.

Det eneste der skulle forsvares var æren og de gode statistikker for sæsonen i 1. division: Man har kun sat point til i tre kampe (to tabte, en uafgjort), og man har det forsvar i rækken, der lukker færrest mål ind. At HEI samtidig ikke havde noget at spille for – de er i nedrykningsspil uanset kampens resultat, gjorde ikke scenariet mere intenst.

Måske derfor havde man valgt at flytte kampen fra Royal Stage i Hillerød til de noget mere ydmyge rammer i Helsinge Hallerne.

Annonce

Og altså give de unge chancen for at vise sig frem. Guleroden var ifølge cheftræner Simon Dahl, at HEI er det eneste hold, man ikke har besejret i denne sæson - så man ville gå efter 13 ud af 13. Og det var en tilfreds cheftræner der sammenfattede kampen, efter lidt fejring på parkeringspladsen foran hallen.

- Det kunne vi ikke gøre meget bedre. Dejlig stor koncentration, godt forsvarsspil, og nå vi dækker godt, står vores målmænd også godt. Og det gjorde Marcus (Holmén, red.) i dag.Det gav os nogle muligheder for at løbe. Og da vi først fik fart i fødderne i begge ender af banen, så var vi rigtigt gode, sagde Simon Dahl.

- I første halvleg spiller vi vel 25 fejlfrie minutter. Og i anden skulle vi også bare lige i omdrejninger igen. Foran med de der 13-14 mål var der ikke mere at spille om. Så det var en dejlig måde at slutte det på. Der var mange fine præstationer, og det giver en god ballast til den sidste uge med kampe,  før vi kan holde lidt fri, sagde Simon Dahl

Lidt rodet

Holdene fulgtes ad i en lidt rodet indledning med mange fejl og forseelser. Men stille og roligt trak NH fra og fik mere og mere styr på forvaret godt suppleret af flere fine redninger fra keeper Marcus Holmén, som spillede sin sidste kamp for Nordsjælland Håndbold.


Da vi først fik fart i fødderne i begge ender af banen, så var vi rigtigt gode.

Simon Dahl


Fra stillingen 3-3 rykkede NH hen mod en seksmålsføring på 15-7 - og så var det svært for HEI, som heller ikke gjorde det let for sig selv med stribevis af tekniske og personlige fejl krydret med sløje afslutninger mod NH-målet. Og NH-maskinen fortsatte til en pauseføring på 19-8.

I anden halvleg kom HEI ud med et mere offensivt forsvar, og det tog NH et par minutter at indstille sigtekornet igen.

Holdene fulgtes scoringsmæssigt ad til midt i halvlegen, men der var for langt op for Skæringholdet. Med fem minutter tilbage af sæsonen stod der 36-22 på måltavlen, og kampen endte 39-25. Rundet af af Man of the match , som fuldt fortjent blev Marcus Holmén.

Annonce

Få udfald

Et perfekt 13-tal til Dahl og co - NH har taget point mod samtlige hold i rækken: Opryknings-T-shirts og oprykningstrofæ til Andreas Nielsen, konfetti, og champagne-sprøjt til tonerne af Queens evergreen i den type situationer, We are the champions. Next stop er Ligaen.

- Over de 26 kampe har vi vist, at vi er det bedste hold. Vi har meget få udfald, og vi har løftet vores bundniveau ret meget undervejs. Vi havde et stort udfald mod Ajax, hvor alting sejlede for os, men det er egentlig også det eneste, vi har haft. Men at holde det ned på én kamp ud af de 26, er ikke så tosset. Det er jo ikke så let, når man af alle er udpeget til at være favorit til oprykningen. Alle har kastet alt pres over på os - noget vi gladeligt har taget imod - så jeg synes, det er stærkt at vi har kunnet løfte os så markant. Vi har spillet bedre og bedre i løbet af sæsonen, og det er stærkt at samle 47 point, sammenfattede Simon Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce