Annonce
Helsingør

Peter Beier: - Vi bliver ikke budt ind i Helsingør - det gør vi i andre byer

- Vi får rigtig mange henvendelser fra byer og centre, der gerne vil have os ind, siger Peter Beier, Peter Beier Chokolade, Ørsholt Gods ved Gurre. Foto: Lars Johannessen.
- Det kræver nytænkning at få de attraktive og populære brands ind i byen, siger Peter Beier, stifter og ejer af chokolade- og isvirksomheden Peter Beier Chokolade, Ørsholt Gods i Gurre.

NYT LIV I BYEN: Han åbner snart sin hidtil største forretning og café i Spinderiet i Valby.  På Torvet i Hørsholm Midtpunkt vil dørene også om kort tid blive slået op til en stor, ny butik og café.

Virksomheden Peter Beier Chokolade, der har produktionssted, administration, isfabrik, forretning og café på  Ørsholt Gods i Gurre, vokser og åbner nye butikker i flere byer på Sjælland.

Brandet er så populært, så stifter og ejer Peter Beier ind imellem også siger nej tak til opfordringer til at etablere brandet i en by eller et center. Blandt andet har han sagt nej tak til en henvendelse fra Aarhus, hvor man gerne vil have brandet repræsenteret i landets anden største by.

Annonce

Hvorfor ikke i Helsingør?

Selv om virksomhedens hovedsæde i Gurre ligger få kilometer fra Helsingør, undrer det alligevel nogen, at det populære brand ikke er repræsenteret netop i den by, der ligger tættest på chokolade- og isvirksomheden.


Vi er ikke budt ind i Helsingør. Lige som vi er i andre byer, hvor vi har etableret os. Andre steder foregår det sådan, at jeg bliver kontaktet: "Vi vil gerne have jer ind. Hvad skal du have for det, Peter Beier? Og hvad kan du til gengæld levere til os"

Peter Beier, stifter og ejer af Peter Beier Chokolade, Ørsholt Gods ved Gurre.


Som Helsingør Dagblad i en artikel i kampagneserien "Nyt liv i byen" har kunnet fortælle, så står flere af de kendte kæder på spring til at komme ind i Helsingør, hvis de vel at mærke kan tilbydes den ønskede beliggenhed.

Peter Beier Chokolade kan som lokal virksomhed være et af de oplagte emner til en ny forretning i Helsingør.

Så hvorfor ligger virksomheden ikke på Stengade eller et andet sted i indre by?

- Vi er ikke budt ind i Helsingør. Lige som vi er i andre byer, hvor vi har etableret os. Andre steder foregår det sådan, at jeg bliver kontaktet: "Vi vil gerne have jer ind. Hvad skal du have for det, Peter Beier? Og hvad kan du til gengæld levere til os". Sådanne henvendelser er ganske almindelige og hyppige at få fra byer og centre. Vi får så mange af disse henvendelser, så vi faktisk har ret travlt med at sortere i dem.

Annonce

Nye koncepter - nye måder

- Vil man for eksempel have en Punkt1-forretning, fordi man vurderer, at den butikstype mangler og passer perfekt ind et givent sted, jamen, så henvender man sig til Punkt1. Sådan gør man rundt omkring. Men jeg har aldrig fået en sådan henvendelse fra nogen i Helsingør,  siger Peter Beier.


Hvis man vil have nye koncepter ind i byen, så skal man gøre tingene på nye måder. Ellers er dét, at man får 27 variationer af smørrebrødsforretninger

Peter Beier, stifter og ejer af Peter Beier Chokolade


Han kalder det "gammeldags", at udlejere tager dét, der kommer i stedet for aktivt at gå målrettet efter bestemte typer forretninger, som passer ind i byen.

- Hvis man vil have nye koncepter ind i byen, så skal man gøre tingene på nye måder. Ellers er det, at man får 27 variationer af smørrebrødsforretninger. På samme måde med butikslejerne. Hvis man sidder i et lejemål, der stiger tre-fire procent om året, ja, så er det kun et spørgsmål om tid, før forretningen dør, siger Peter Beier.

Han oplyser, at omsætningen af is og chokolade er femdoblet på Ørsholt Gods i Gurre inden for det sidste års tid.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Frederikke blev økonomisk værge for sin mor som 22-årig: - Jeg glemmer nogle gange, hvordan min mor var før sygdommen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Hooligans hærger gaderne efter FC Helsingørs kampe: - De er høje på stoffer og dyrker en voldskultur

Erhverv For abonnenter

Byens bedste restaurant er en kantine: - Gæsterne vil hellere spise her end ude i byen

Erhverv

Årligt kræmmermarked oplever store udfordringer trods rekord-lørdag: - Vi bløder for fuld smadder

Helsingør

Verdens bedste sosu'er: Personalet på Montebello

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Helsingør

Efter tre måneder får Andreas et møde med Kiær: Derfor er hun den, han allerhelst vil mødes med

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Helsingør

Over 10.000 familier har bedt om hjælp: Mai og Rebekka håber at komme på ferie i år

Helsingør For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Helsingør: Villa solgt for over 10 millioner

Sport

Topscorer nægter at give op: - Vi skal stadig jagte oprykningen

Annonce