Annonce
Danmark

Peter Graulund: - Jeg mistede lysten til at leve

I starten af 00'erne blev Peter Graulund solgt til den tyske klub Bochum, men det var ikke udelukkende en lykkelig tid for ham. Arkivfoto: Henning Bagger
I et interview med Radio 4 fortæller tidligere fodboldspiller Peter Graulund om den hårde tid, der fulgte, efter han blev købt af den tyske klub Bochum.

AARHUS: - Jeg var ikke glad. Inderst inde var jeg bare ikke glad.

Sådan lyder det fra tidligere fodboldspiller og fodboldkommentator, Peter Graulund, i et interview med Radio 4 i programmet 'Fremkaldt'.

I interviewet husker Peter Graulund tilbage på tiden efter han i starten af 00'erne blev købt for et rekordstort beløb af den tyske klub Bochum. En tid, der bestemt ikke var god for ham.

- Jeg var blevet købt for samlet set næsten 15 millioner kroner, og jeg var deres dyreste køb nogensinde. Der var et enormt stort pres på mig, fortæller den tidligere fodboldspiller til Claus Elgaard i interviewet.


Jeg havde en følelse af, at jeg var håbløs. Jeg var ansat til at score mål, men jeg følte ikke, at kunne

Peter Graulund i Radio 4s program 'Fremkaldt'


Peter Graulund er landskendt fodboldspiller, og har blandt andet spillet i både Aarhus, Brøndby og Vejle foruden sin tid i tyske Bochum.

Da han blev købt af den tyskle klub, var problemet, at han tidligere på året var blevet småskadet i sin lysken, og han havde ikke nået at restituere fuldt ud.

- Jeg fik mere og mere ondt, og jeg følte, at jeg skulle presse mig selv gennem et svær periode. Vi vandt nogle kampe, men det var små succeser, og de lå ikke uge efter uge, siger Peter Graulund i interviewet og fortsætter:

- Der var store forventninger, som det var svært for mig at leve op til.

Annonce

Mistede lysten til at leve

Til sidst kom det så vidt, at Peter Graulund mistede lysten til at leve.

- Jeg sad i en kæmpestor lejlighed med pool i haven og en Mercedes i indkørslen, og jeg havde ikke noget at dele det med. Jeg mistede selvtilliden og glæden, og til sidst mistede jeg faktisk også livslysten, siger han.

Det handlede blandt andet om, at han havde svært ved at se lyset for enden af tunnelen.

- Der var intet lys for enden af min tunnel. Der var simpelthen bare kulsort. Jeg havde en følelse af, at jeg var håbløs. Jeg var ansat til at score mål, men jeg følte ikke, at kunne, siger Peter Graulund.

I Aarhus er Peter Graulund særlig kendt for sine 10 år i AGF. Arkivfoto: Henning Bagger

Tiden i Tyskland fik Peter Graulund til at se, hvad det er, der er vigtigt for ham. Og det er ikke penge, men samvær, venner og kærlighed.

-Jeg er stolt af at være fodboldspiller, og jeg har altid elsket spillet. Jeg kom frem til, at jeg spillede, fordi det var sjovt, og ikke fordi der skulle være et bestemt antal millioner på kontoen når det var slut. Penge betyder nul og niks for mig efter den her periode. Glæden er vigtigere, og at jeg er omgivet af mennesker, jeg holder af, lød det fra Peter Graulund i interviewet.

Annonce

På jagt efter nyt job

Efter han stoppede som professionel fodboldspiller, var Peter Graulund i mange år ansat som fodboldekspert hos Nent Group, der driver TV3-kanalerne.

Det stoppede dog i efteråret 2020, da Ekstra Bladet kunne afsløre, at Peter Graulund deltog i et møde mellem en fodboldklub og en fodboldspiller, og at han var registreret fodboldagent.

- Jeg vil gerne understrege, at det selvfølgelig ikke er foreneligt med at være ansat som ekspert hos os, hvis man samtidig bedriver agentarbejde i Superligaen, sagde Kim Mikkelsen, sportschef hos Nent Group, til Ekstra Bladet i den forbindelse.

Siden er det ikke meget, man har hørt til Peter Graulund, og i interviewet på Radio 4 fortæller han også, at han for øjeblikket er uden job.

- Jeg vil gerne lave noget, der gør mig glad, og jeg er ved at finde ud af, hvad det er. Hvad er det, der giver mig kriller i maven? Men jeg er jobsøgende til dem, der måtte lytte.

Hør hele interviewet fra Radio 4 her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce