Annonce
Navne

Peter troede, han bare skulle se på: - Der tog de fusen på mig

Peter Hansen (i midten) kan nu også kalde sig æresmedlem for Hornbæk Idrætsforening. Her han samme med nogle af de øvrige æresmedlemmer og formand for Hornbæk Idrætsforening (tv) Peter Poulsen. Foto: Privat
Peter Hansen fra Hornbæk deltog til sin egen overraskelse i et hyldestarrangement, hvor han var hovedpersonen.

NAVNE: I lørdags mødtes medlemmer for at fejre og udnævne et nyt æresmedlem i Hornbæks Idrætsforenings 113-årige historie. Det skete på samme dag, som idrætsforeningen fejrede 30 års-fødselsdag for petanque-afdelingen.

Æren tilfaldt Peter Hansen, 74 år, fra Hornbæk. Han har i mere end 50 år ydet en værdifuld indsats med frivilligt arbejde i foreningsregi - herunder også været med til at starte petanqueafdelingen op. Hovedpersonen selv var ikke på forhånd varskoet om udnævnelsen.

- Jeg var dybt rystet. Der tog de fusen på mig. Jeg troede bare, at vi skulle fejre petanqueklubbens 30-års fødselsdag, og så vidste jeg, at min gamle kollega, Jens Åge Sørensen, skulle modtage idrætskulturprisen, fortæller Peter Hansen.

Annonce
Peter Hansen (tv), som her ses med formand for Hornbæk Idrætsforening Peter Poulsen, blev lørdag hædret for sin mangeårige frivillige indsats. Foto: Privat

Ikke vild med at være midtpunkt

Og der er en grund til at klubmedlemmerne ikke havde fortalt noget  på forhånd. Peter Hansen er nemlig typen, der ikke bryder sig om at være i rampelyset.

- Jeg er ikke så meget for den slags. Det ved de også godt, jeg har prøvet det før. Jeg kan bedst lide at gå og nusse og passe mig selv lidt, fortæller Peter Hansen.

Jeg har ikke ord for dit fantastiske arbejde her på idrætsanlægget, det er ganske enkelt helt helt usædvanligt og bemærkelsesværdigt, og ingen fortjener denne hædersbevisning mere end dig.

Uddrag af tale ved Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening

Han er to gange tidligere blevet hædret i idrætsforeningsregi. I 2010 modtog han prisen som Årets Spiller i petanque-afdelingen. I 2005 blev han tildelt Hornbæk IF’s Idræts- og Kulturpris.

Selv om Peter Hansen ikke bryder sig om at være midtpunkt, glæder han sig over den nye titel.

- Jeg er meget glad. Det er meget flot, at de synes, jeg har fortjent den titel, lyder det fra Peter Hansen.

Annonce

Kæmpe frivillig indsats

Formand for Hornbæk Idrætsforening Peter Poulsen knyttede på vegne af hovedafdelingen følgende ord på Peter Hansens store frivillige indsats:

-Der er tale om en meget ydmyg person, der nu i mere end 50 år har ydet en kæmpe frivillig indsats i vores store og meget omfattende forening. Det hele begyndte med fodbold, hvor han med sit fighterhjerte og solide tilgang til spillet fik debut på førsteholdet som en stout højre back.

- Det fortælles, at han på vej til det gamle anlæg på Bøghsvej forud for debut’en, måtte en tur ind på Kanonen, hvor en snaps og en wiibroe-pilsner fortrængte de værste nerver.

- Efter at fodbolden blev lagt på hylden på grund af bøvl med bentøjet blev petanquespillet en stor del af de sportslige udfoldelser. Både petanque og fodbold har i høj grad nydt godt af hans frivillige indsats – specielt når det handlede om håndteringen af hammer og søm. Utallige timer er blevet brugt på vores fine anlæg, og tidligere var han en meget værdifuld arbejdskraft til fagenes fest, havnefesten, sommerfester og kræmmermarkeder, fortalte formanden.

- For år tilbage var du god til fodbold senere så også til petanque og fiskeri, og du har altid være god med søm, skruer og hammer, og så har jeg også en personlig erfaring med, at du også er super god på det grønne klæde – nemlig til billard. Jeg har ikke ord for dit fantastiske arbejde her på idrætsanlægget, det er ganske enkelt helt helt usædvanligt og bemærkelsesværdigt, og ingen fortjener denne hædersbevisning mere end dig, lød de anerkendende ord fra formanden, som overrakte diplom, HIF-guldnål samt vimpel og blomster.

Annonce

Det sociale tæller

Peter Hansen fortæller, at han  i gennemsnit bruger mellem halvanden til to timer om ugen på at gå til hånde i klubhus, på anlægget og i Hornbæk Hallen

Blandt andet hjælper han med at holde udearealet fri for dåser. Det er også ham, der går til hånde, hvis noget skal repareres. Et arbejde der falder ham nemt som uddannet tømrer. Inden han gik på pension, var han gennem 30 år ansat som tømrer hos tidligere ejendomsmatador Ole Petersen fra Helsingør - i daglig tale kendt som: "Ole Mangepenge".

Hvis Peter Hansen selv skal sætte ord på, hvad det er, der driver ham, er det fællesskabet.

- Det er lysten til at lave noget og være social, fortæller Peter Hansen, som er født i Saunte og vokset op i Hornbæk fra han var seks år gammel. Hans forældre var ansat som graverpar på Hornbæk Kirkegård.

I idrætsforenings-regi er Peter Hansen foruden petanque også ivrig lystfisker og medlem af Gedden, som hører ind under HIF. Tidligere har han også fungeret som holdleder for fodboldafdelingens femte- og sjette hold.

Med udnævnelsen er Peter Hansen  Hornbæk Idrætsforenings ottende nulevende æresmedlem. De øvrige syv medlemmer tæller: Ralf Nielsen, Thomas Jørgensen, Henrik Vindahl Andersen, Henrik Behrend, Peter Storminger, Elle Svendsen og Flemming Vindahl Andersen.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Børnene var Asgers drivkraft: - Jeg møder jævnligt folk, der fortæller mig, at min far var den mest fantastiske lærer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Navne

Nu brøler byens unge: Fredagens udgave af Helsingør Dagblad bliver historisk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Annonce