Annonce
Helsingør

Petersborg bliver ikke plejehjem

Bygningen Petersborg skal bevares af de nye ejere af Nordre Strandvej-arealet tæt på Marienlyst Strandhotel.?(Foto: Lars Johannessen).

Politikerne ønsker, at der bygges boliger i og omkring kendt bygning i Helsingør.

Helsingør: Folk med tanker om, at kommunen på ejendommen Petersborg på Nordre Strandvej i Helsingør kunne etablere et dejligt plejehjem, vil blive skuffede over den beslutning, som Helsingør Byråds økonomiudvalg har taget mandag aften. Politikerne fastslog nemlig, at Petersborg-ejendommen skal sælges efter udarbejdelsen af en lokalplan, der tillader boligbyggeri på stedet, men ikke åbner døren for etableringen af et plejehjem.

- Det vil kræve en virkelig stor ombygning, hvis Petersborg skal laves til et plejehjem i dag. Sådan startede det, men i virkelighedens verden kan man ikke bruge bygningen til den slags længere, siger Henrik Møller fra Socialdemokratiet.

Annonce

200 nye pladser på få år

I Helsingør Dagblad har der været skrevet meget om plejehjemspladser på det seneste - blandt andet om den såkaldt Einer-sag om en ældre borger med ønske om en plejehjemsplads.

Der har også været skrevet om kommunens behov for 200 nye plejehjemspladser i løbet af de kommende otte år. Samtidig har det været beskrevet i avisen, at benyttelse som plejehjem er nævnt i den gældende lokalplan for Petersborg-bygningen, som tidligere har haft den funktion.

Men sådan skal det ikke være i fremtiden, mener politikerne. De følger nemlig den rådgivning, som kommunens embedsmænd er kommet med.

Annonce

Ikke egnet til plejehjem

Embedsmændene peger på, at den eksisterende Petersborg-bygning slet ikke er egnet til at indrette til plejeboliger. De påpeger også, at grunden som helhed er for lille til, at det giver mening at bygge et helt nyt plejehjem på stedet.

Nu er kursen fra politikerne derfor, at kommunen får lavet en lokalplan, der tillader boligbyggeri på Petersborg-grunden og etableringen af boliger i selve Petersborg-bygningen, der skal bevares.

Det må i særdeleshed gerne være seniorboliger, der skal bygges, anfører politikerne. Når lokalplanen er færdig, så bliver Petersborg-arealet sat til salg.

Annonce

Bliver ikke hotel

De kommende ejere af Petersborg-ejendommen får ikke lov til fri leg arkitektonisk. "De nye bygninger skal udformes, så de danner et arkitektonisk hele med den eksisterende bygning Petersborg" er holdningen. Og frem store træer på grunden skal bevares.

I øvrigt lukker politikerne også ned for, at Petersborg bruges som hotel eller til liberale erhverv. Det havde ellers været på tale i de seneste måneders diskussion om Petersborgs fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce